Marktpartij met lef gevonden!

Realisatie 23 koopappartementen door Roosdom Tijhuis

Begin dit jaar is gestart met de zoektocht naar een marktpartij die 23 koopappartementen wil realiseren in woonwijk De Hagen. De marktpartij die de appartementen gaat ontwikkelen, verkopen en bouwen is Roosdom Tijhuis uit Rijssen. Op maandag 24 oktober is de overeenkomst getekend tussen LEKSTEDEwonen, Roosdom Tijhuis en de gemeente Vianen.

Aanleiding

LEKSTEDEwonen heeft verkend of marktpartijen concreet en binnen afzienbare tijd de ontwikkeling en realisatie van 23 goedkope koopappartementen wil realiseren. In de Woningwet is het uitgangspunt dat koopwoningen door marktpartijen worden gerealiseerd. De markttoets peilt de belangstelling. “Voor ons is het belangrijkste dat de beoogde nieuwbouw binnen de uitgangspunten spoedig wordt gerealiseerd. Het is ondergeschikt wie dat gaan doen,” aldus Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen. “We zijn blij dat een marktpartij als Roosdom Tijhuis bereid is deze ontwikkeling binnen de randvoorwaarden op zich te nemen”.

Wethouder André Landwehr vult aan “Deze markttoets was voor Vianen een unieke, nieuwe werkvorm en een mooie kans om te pionieren. Dit is goed bevallen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Roosdom Tijhuis op deze plek iets moois gaat neerzetten waar vooral de toekomstige bewoners veel plezier aan zullen beleven.”

Interesse in een koopappartement

Roosdom Tijhuis is gestart met de ontwikkeling van de 23 appartementen. Het streven is om begin 2017 de appartement in de verkoop te brengen. “Roosdom Tijhuis is erg blij dat zij op basis van deze nieuwe markttoets door LEKSTEDEwonen en de gemeente Vianen de kans wordt geboden om een bijdrage te leveren aan de upgrading van de wijk De Hagen,“ aldus Martin Companje directeur van Roosdom Tijhuis. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de ontwikkeling en van Roosdom Tijhuis een seintje krijgen wanneer de verkoop zal starten, schrijft u zich dan nu alvast in via deze website.

De locatie

In het hart van de wijk De Hagen bevindt zich de buurt Vijfheerenlanden, met het winkelcentrum en De Prenter, omringd door appartementengebouwen. Op deze locatie zijn de 23 koopappartementen gepland die Roosdom Tijhuis gaat verkopen en bouwen.