Deel dit project:

INTERESSE IN DIT PROJECT

Schrijft u zich dan nu in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

> Schrijf u hier in!

Esse Zoom

Provincie: Zuid-Holland
Plaats: Nieuwerkerk aan den IJssel
Status: In voorbereiding
Type: Nieuwbouw

Wonen in Esse Zoom

Nieuwerkerk aan den IJssel breidt uit met een geheel nieuwe woonwijk. Een fijne plek die grote diversiteit aan woningen biedt. De wijk wordt onderverdeeld in drie deelgebieden: Het Eiland, De Tuin en Het Park. Iedere wijk heeft zijn eigen sfeer en karakter. Zo kun je hier wonen aan brede singels, aan de groene parkzone of aan het water. De wijk Esse Zoom grenst direct aan de ‘Groene Zoom’, die voor de verbinding met Capelle aan den IJssel zorgt.

Groot en vrij, of toch liever een fijne warme buurt?

In Esse Zoom is voor ieder een woning naar wens te vinden. Esse Zoom biedt straks een breed aanbod verspreid over de circa 550 woningen, die worden gebouwd in drie deelgebieden. Deze bestaan zelf ook weer uit verschillende kleinschalige woonbuurten met ieder z’n eigen karakteristieke eigenschappen. Op zoek naar een rijwoning, twee-onder-een-kapwoningen of een vrijstaande woning? De kleine woonbuurten worden met deze diversiteit ingericht, waardoor er een gevarieerd beeld ontstaat en je straks kunt kiezen voor een kindvriendelijke, waterrijke en autoluwe woonbuurt. Lopend of met de fiets kun je gemakkelijk naar de winkels in Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel of je kinderen naar school brengen. Aan recreatie en groen is ook geen gebrek, met de ‘Groene Parkzone’ te midden van Esse Zoom.

Wonen in Het Eiland, De Tuin of Het Park

Esse Zoom zal bestaan uit de Groene Parkzone, de oostelijke woonbuurten en de westelijke woonbuurten. In de Groene Parkzone komt, zoals de naam al zegt, een uitgestrekte groenzone die van boven naar beneden door de hele wijk loopt. Een plek waar je kunt ontmoeten, spelen en ontspannen. De oostelijke woonbuurt grenst aan de bestaande wijk Esse Laag en wordt een landelijke wijk met rijwoningen, pleintjes en sfeervolle knotwilgen. In het westelijke gebied van Esse Zoom, vind je de drie ‘wooneilanden’ van deelgebied Het Eiland. Fijne woningen met een waterrijk karakter en tuinen aan de waterkant. De eerste fase van deelgebied Het Eiland gaat als eerste in verkoop en bevat 33 koopwoningen van verschillend formaat en type.

Bouwproces fase 1

• Verwachte start verkoop: voorjaar 2017
• Bouwrijp maken bouwterrein: 3e kwartaal 2017
• Verwachte start bouw: 4e kwartaal 2017
• Verwachte oplevering: 3e kwartaal 2018

Wilt u meer weten over dit prachtige project?
Neem dan ook eens een kijkje op Wonen in Essezoom en de website van Gemeente Zuidplas.

Bekijk hier ons totale nieuwbouwaanbod

Op de hoogte blijven van
actuele ontwikkelingen?