Deel dit project:

INTERESSE IN DIT PROJECT

Schrijft u zich dan nu in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

> Schrijf u hier in!

Harener Holt – Haren

Provincie: Groningen
Plaats: Haren
Status: In aanbouw
Type: Nieuwbouw

Haren

Twijfelt u tussen wonen in een dorp of een stad? In Het Harener Holt hoeft u niet te kiezen. U heeft het beste van beide werelden binnen handbereik. Alle mogelijke faciliteiten zijn op korte fietsafstand terwijl u in een rustige, groene omgeving woont. Aan de ene kant heeft u het kleinschalige, sfeervolle karakter van het dorp Haren. Aan de andere kant bent u in een mum van tijd in de bruisende binnenstad van Groningen waar volop activiteiten zijn. Ook liggen het Paterswoldsemeer, het Hoornsemeer en de Hoornseplas vlakbij. In dit prachtige gebied kunt u naar hartenlust varen met de boot, zwemmen, zonnen of juist schaatsen in de winter. Bovendien biedt dit gebied tal van recreatiemogelijkheden en kunt u uitstekend wandelen en fietsen in de omliggende natuurgebieden.

Haren heeft veel te bieden. Binnen twee kilometer van Het Harener Holt ligt het centrum van het dorp met vele winkels voor zowel de dagelijkse boodschappen als speciaalzaken. Op vrijdagochtend is er altijd markt. Ook de horeca met terrasjes ontbreken niet in dit gezellige centrum. 

Onderwijs
In Haren zijn diverse basisscholen. Kinderen hoeven nooit ver te fietsen. Er zijn zeven basisscholen en twee grote scholen voor voortgezet onderwijs: het Zernike- collega en het Maartenscollege.  Ook de International School Groningen is in Haren gevestigd. Bovendien vindt u op fietsafstand in Groningen diverse MBO- en HBO-scholen en natuurlijk de Rijksuniversiteit Groningen.   

Vrije tijd
Ook in uw vrije tijd is er genoeg te doen. Het Centrum voor Kunst en Cultuur ‘Het Clockhuys’ biedt een breed activiteitenprogramma aan. Niet alleen voor beeldende kunst, maar ook dans, theater en muziek komen hier aan bod. De muziekschool trekt veel leerlingen. Één keer per jaar is er een kunst- en cultuurmarkt die altijd veel bezoekers trekt. 

Sport
Haren is een sportieve gemeente. Er zijn veel verschillende sportverenigingen actief. Of u nu wilt hockeyen, voetballen, tennissen of een andere sport beoefenen, er is keuze genoeg! 

Openbaar vervoer 
Het treinstation van Haren aan de lijn Groningen-Zwolle-Randstad bevindt zich op minder dan één kilometer (ongeveer 10 minuten lopen) van de wijk. Elk kwartier vertrekt er een trein naar Groningen of Assen met een uitstekende aansluiting op de Intercity’s.

Slechts een kwartiertje fietsen en u bent in Groningen: de bruisende Hanzestad van het noorden. Ideaal voor een avondje uit: een concert in de Oosterpoort, theater in de Stadschouwburg of een film in één van de vele bioscopen in de stad rijk is. De stad heeft een ruim aanbod aan winkels, cafés en restaurants. Met twee grote medische centra (het UMCG en het Martiniziekenhuis) heeft u alle specialisme bij de hand. In Groningen is altijd wat te doen! Gezellige markten, leuke activiteiten en natuurlijk de jaarlijkse terugkerende evenementen zoals popmuziekfestival Noorderslag en muziek- en theaterfestival Noorderzon.

Het Harener Holt

Groen wonen op een toplocatie met alle voorzieningen binnen handbereik? Dat kan! Direct aan de noordkant van het dorp Haren en vlakbij de stad Groningen komt de nieuwe wijk Het Harener Holt. De rijke historie van het gebied vormde de inspiratie voor de groene en karakteristieke indeling van de wijk. Knotwilgen, groene houtsingels en houtwallen bepalen het beeld en sluiten mooi bij aan bij het dorpse Haren. Tegelijkertijd bent u met een kwartiertje fietsen in het centrum van Groningen. Het Harener Holt wordt een eigentijdse woonwijk met ongeveer 350 woningen en diverse woonvormen. 

De woningen in dit plan zijn uitverkocht maar houd onze site in de gaten voor nieuw aanbod!

Bekijk hier ons totale nieuwbouwaanbod

Op de hoogte blijven van
actuele ontwikkelingen?