Deel dit project:

INTERESSE IN DIT PROJECT

Schrijft u zich dan nu in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

> Schrijf u hier in!

Hof van Holten

Provincie: Overijssel
Plaats: Holten
Status: In verkoop
Type: Nieuwbouw

De gemeente Rijssen-Holten ligt op de grens van Salland en Twente. Eén van de hoogtepunten van de gemeente is natuurlijk de Holterberg, midden in de schitterende natuur van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Niet voor niets is Rijssen-Holten uitgekozen tot wandelgemeente van het jaar! Holten ligt aan de Holterberg, het zuidereind van de Sallandse Heuvelrug. Aan de oostkant ligt De Borkeld, een gebied dat strekt tussen Holten, Markelo en Rijssen. Aan de zuidkant ligt de buurtschap Beuseberg. Deze buurtschap wordt gekenmerkt door een zeer afwisselend landschap. Aan de westzijde ligt de buurtschap Dijkerhoek, alwaar korenmolen De Hegeman staat. Direct grenzend aan het dorp ligt op een heuvelachtig terrein de zogenaamde Lookerenk, welke overgaat in een bosgebied genaamd De Zuurberg. Ten zuiden hiervan liggen tenslotte uitgestrekte weilanden. Het dorp Holten heeft een gezellige dorpskern waar regelmatig wat wordt georganiseerd.

Op het voormalig bedrijventerrein Holten De Kol wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd. De verkavelingsstructuur van deze wijk is opgehangen aan de drie bestaande noord-zuid lopende routes, namelijk de Lageweg, de Pannenbakkersstraat en de Industriestraat. Daartussen lopen de verschillende woonstraten. Voor de woonvlakken die dan ontstaan heeft men 3 typologieën bedacht: “De losse woningen”, “De blokken” en aan het spoor “Bergzicht”. De 10 woningen in “Hof van Holten” vallen onder de typologie “De losse woningen”. Door architecte Anja Wiggers is uitgegaan van afwisseling in massa, heldere gevelindeling en rijke detaillering van de woningen. Met name de raamverdeling met roedes, de grote dak overstekken en de details in het metselwerk als rollagen e.d. versterken deze sfeer.

Hof van Holten voorziet in 8 nieuwe woningen, onderverdeeld in halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Kijk even onder de woningtypen om te zien wat het aanbod op dit moment is!

Kavelkaart

Filteren op:

De woningtypes in dit project

Bekijk hier ons totale nieuwbouwaanbod

Op de hoogte blijven van
actuele ontwikkelingen?