Deel dit project:

INTERESSE IN DIT PROJECT

Schrijft u zich dan nu in en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen!

> Schrijf u hier in!

Zuidmaten – Oost

Provincie: Overijssel
Plaats: Den Ham
Status: In verkoop
Type: Nieuwbouw

Gemeente Twenterand

Unieke natuurgebieden, open landschappen, schitterende bossen en levendige woonkernen: dát is Twenterand! Een 108,17 km² groene gemeente met bijna 34.000 inwoners die verspreid over negen kernen en buurtschappen wonen. In haar huidige vorm bestaat Twenterand sinds 1 januari 2001. Door een gemeentelijke herindeling zijn de gemeenten Den Ham en Vriezenveen samengevoegd tot één gemeente. Een jonge gemeente met een rijke historie en een diversiteit aan voorzieningen. Twenterand ligt in het hart van Overijssel, aan de noordwest rand van Twente. De vier grootste kernen  zijn: Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar-Vriezenveensewijk, met daarnaast de kleinere kernen en buurtschappen: Bruinehaar, De Pollen, Geerdijk, Weitemanslanden en Westerhoeven.

Den Ham

Den Ham is een brinkdorp in de gemeente Twenterand en telt ca 5800 inwoners . Hoewel tegenwoordig op Twente gericht is het dorp vanouds een Sallandse gemeenschap. Den Ham wordt in 1333 voor het eerst genoemd (als parochie) in een leenakte van de heer van Egede. Het middelpunt van het oude esdorp is de sfeervolle brink, met daarnaast het oudste bouwwerk: de in gotische stijl gebouwde toren van de Hervormde kerk(gebouwd tussen ongeveer 1325 en 1425). Landbouw en veeteelt vormden tot diep in de 19e eeuw het hoofdmiddel van bestaan.

Den Ham ligt in het waardevolle cultuurlandschap Vecht en Regge en aan de noordkant grenst het aan het bijzondere natuurgebied “Eerder Achterbroek”, met bossen, heide, waterpartijen en zandverstuivingen. De omgeving van Den Ham is mede door dit afwisselende landschap uitstekend geschikt om te wandelen, fietsen, kanovaren of paard te rijden. In de zomermaanden juli en augustus staat op 4 woensdagen het centrum bol van de activiteiten. Tijdens deze Hammer Brinkdagen is er overdag een vlooienmarkt en ’s middags vanaf 16.00 uur een braderie met dweilorkesten en diverse rand-festiviteiten. Een spectaculair Straattheater maakt sinds enkele jaren deel uit van de Brinkdag.

Zuidmaten Oost

In Zuidmaten-Oost realiseert Roosdom Tijhuis, in samenwerking met de gemeente Twenterand, een woongebied waar generaties met elkaar samenleven en waar verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten. Een woonwijk met een dorpseigen karakter en identiteit.

De visie achter de nieuwe woonwijk is gebaseerd op de sociale duurzaamheid in Den Ham. De klassieke streekgebonden architectuur, organisch vormgegeven infrastructuur en de aanleg van de brinken (openbare ruimtes) zijn bepalende elementen in Zuidmaten-Oost.

Like Nieuwbouw Den Ham op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: Facebook Nieuwbouw Den Ham

Kavelkaart

Filteren op:

De woningtypes in dit project

Bekijk hier ons totale nieuwbouwaanbod

Op de hoogte blijven van
actuele ontwikkelingen?