Roosdom Tijhuis lanceert woonconfigurator. Virtual Reality als nieuwe verkooptool!

Als klantgerichte onderneming wil Roosdom Tijhuis klanten optimaal bedienen. Daarom is er veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van de woonconfigurator Identis. Op 5 maart 2015 is deze officieel gelanceerd en voor de eerste maal ingezet bij de verkoop van woningen in een nieuwbouwproject in Kampen.

De Identis Woonconfigurator is een 3D-tool die veel mogelijkheden biedt. Klanten worden in een visuele omgeving op een gebruiksvriendelijke manier meegenomen in het verkooptraject. De woonconfigurator geeft niet alleen de gebruikelijke informatie voor de aankoop van een woning, maar toont ook driedimensionale beelden. Voor de klant is het prettig om te zien hoe bepaalde keuzes in werkelijkheid uitpakken. Wat is het effect van een erker of uitbouw? Hoe kan ik de woning het beste indelen? Met de woonconfigurator kun je de realiteit levensecht nabootsen. Er wordt gebruik gemaakt van de Oculus Rift, een virtual reality bril. Daardoor kun je de woning van binnen en buiten ervaren zoals het er daadwerkelijk uit komt te zien, zonder dat er nog één steen ligt. Het zorgt voor ruimtelijk inzicht en daarmee voor de juiste beleving. Met de bril op waan je je echt in je toekomstige woning en leefomgeving. Dat maakt het heel tastbaar.

Op 5 maart jl. vond er in het nieuwbouwproject Stationskwartier te Kampen een manifestatie plaats. Het doel van deze manifestatie was tweeledig. Ten eerste werd officieel het startsein van de bouw van nog eens 26 woningen gegeven. Wethouder Veldhoen legde samen met een bewoner de begane grondvloer van één van de woningen. Daarnaast ging, alweer de derde, fase met 17 nieuwe woningen voor dit bijzondere plan in verkoop. De belangstelling voor het nieuwbouw plan is groot te noemen. Vele geïnteresseerden maakten van de gelegenheid gebruik zich te laten informeren en kregen de kans om hun, misschien wel toekomstige woning, uitgebreid virtueel te beleven. Een unieke ervaring!

In deze video is te zien hoe de Identis Woonconfigurator werkt:
http://youtu.be/ZhT_KvG5i08

Wilt u de Identis Woonconfigurator zelf ervaren, neem dan een kijkje op: http://app.archivision.nl/roosdomtijhuis/kampen-fase3