Roosdom Tijhuis neemt innovatieve cloudoplossing voor kopersbegeleiding in gebruik

Een centrale plek voor gegevens en documenten, gecombineerd met een heldere communicatie richting klanten en onderaannemers, dat is precies waar de visies van softwareontwikkelaar 4PS en bouwbedrijf Roosdom Tijhuis elkaar overlappen. Na de geslaagde integratie van het ERP-systeem 4PS Construct pionieren de bedrijven samen verder met onder andere een documentenportaal voor onderaannemers én HOOMCTRL, dé cloudoplossing voor kopersbegeleiding.

HOOMCTRL is een online woningdossier waarin klanten van Roosdom Tijhuis alle documentatie en afspraken met betrekking tot aankoop kunnen vinden. Daarnaast krijgen ze inzicht in de beschikbare meerwerkopties, welke thuis in alle rust bekeken en gekozen kunnen worden. Klanten weten zo precies wat er mogelijk is en waar ze voor betalen. De kopersbegeleiders kunnen de gekozen meerwerkopties vervolgens controleren en bevestigen in hun eigen portaal. Daarnaast hebben zij een duidelijk overzicht van berichten van de klanten, waarop ze gelijk kunnen reageren.

Werkplek met HOOMCTRL

Middels het activeren van slechts één vinkje worden alle gewenste projectgegevens vanuit 4PS Construct beschikbaar gesteld in HOOMCTRL. Ook alle meerwerkopties worden één op één uit 4PS Construct gehaald. Gekozen meerwerkopties worden na goedkeuring van de kopersbegeleider vervolgens ook weer teruggeplaatst als order in 4PS Construct.

“Hoe je met data omgaat in je organisatie is enorm belangrijk. In onze bedrijfsvoering willen we gegevens zoveel mogelijk centraal opslaan, waarbij we het dubbel invoeren van data op diverse plekken willen voorkomen. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten. Daarnaast zochten we een helder platform voor de communicatie richting onze klanten en onderaannemers. Voor al deze wensen zijn we een unieke samenwerking aangegaan met 4PS, wat na een intensieve ontwikkelperiode nu zijn vruchten afwerpt.” aldus Joop Jansen, adjunct directeur bij Roosdom Tijhuis.

Naadloze integratie met 4PS Construct

Logo HOOMCTRLOmdat HOOMCTRL naadloos is geïntegreerd met het ERP-systeem 4PS Construct vormt het daarmee een verlengstuk van het kopersbeheer. Het proces van kopersbegeleiding wordt hierdoor online georganiseerd in een portaal dat beschikbaar is voor zowel de kopers, kopersbegeleiders, showrooms en makelaars. HOOMCTRL biedt ondersteuning voor het gehele traject: vanaf de verkoopfase, tijdens de realisatie, tot aan service en onderhoud.

Marco Bisschop, oprichter en mede-eigenaar van HOOMCTRL: “De integratie van HOOMCTRL in het digitale communicatieproces maakt het voor Roosdom Tijhuis mogelijk om vanuit 4PS Construct de regie te behouden over de informatie die online gedeeld wordt met de betrokken partijen bij hun woningbouwprojecten. Dit geldt tijdens de verkoopfase op aanbodpagina’s en het portaal voor de makelaars, tijdens de realisatie op het kopersportaal en later tijdens de woonfase in het portaal voor service & onderhoud. HOOMCTRL zorgt voor de juiste communicatiestromen tussen de verschillende partijen, terwijl de belangrijke gegevens centraal zijn opgeslagen in het ERP-systeem en het documentenportaal.”

Een duurzame relatie met kopers

André Overeem, Partner bij 4PS voegt daaraan toe: “Roosdom Tijhuis heeft een uitstekende visie op de duurzame relatie die het bedrijf heeft met de kopers van hun woningen. Niet alleen tijdens de verkoop en realisatie, maar ook daarna. Zaken zoals de volledige integratie van hun nieuwe website die in aanbouw is, HOOMCTRL voor communicatie met kopers, 4PS Construct (op basis van Microsoft Dynamics NAV) en het 4PS Documentenportaal (op basis van Microsoft SharePoint) sluiten aan bij deze visie. Roosdom Tijhuis is visionair en pionier op dit gebied en ik ben er trots op om als ICT-partner met hen samen te werken om deze visie vorm te geven.”

Logo 4PS4PS maakt, implementeert en onderhoudt integrale softwareoplossingen voor de wereldwijde bouw, GWW en installatietechniek. Microsoft levert de technologische innovatie, 4PS maakt dit toepasbaar op de specifieke branche. Met 180 professionals werkt 4PS dagelijks aan gebruiksvriendelijke toepassingen die onderscheidend zijn voor ruim 300 klanten. Zij realiseren de mooiste projecten met behulp van het ERP-systeem, de portalen en apps van 4PS. Kijk voor meer informatie op www.hoomctrl.nl of www.4ps.nl.