Roosdom Tijhuis wederom gestegen in de top 50 grootste bouwers van Nederland

Ieder jaar brengt Cobouw de Cobouw50 uit. Dit is een lijst met de vijftig grootste en best presterende bouwbedrijven uit Nederland. Ook van het afgelopen jaar heeft PricewaterhouseCoopers, in opdracht van Cobouw, de winnaars weer in kaart gebracht.

“Na de stijging van vorig jaar (van de 43e naar de 33e plek) mogen we ook dit jaar weer van succes spreken. Dankzij de inzet van alle medewerkers hebben we ons bedrijf (in de lijst als G. Tijhuis Holding) weer zien stijgen met maar liefst twee plekken. Een mooi resultaat!” aldus Martin Companje, holding directeur bij Roosdom Tijhuis.

Dat het goed gaat met de bouw is inmiddels geen geheim meer. De markt is flink aangetrokken en de verkoop van nieuwbouwwoningen heeft een enorme boost gekregen. De economische groei die hieruit voortvloeit zien we ook terug in de Cobouw50. Van de vijftig grootste bedrijven wisten er maar liefst 39 het jaar af te sluiten met een hogere omzet dan in het jaar ervoor. Zo ook Roosdom Tijhuis.

“Naast de stijging naar de 31e plek bekleden we op het gebied van bedrijfsresultaat een plek in de top 10 en kunnen we qua solvabiliteit zelfs spreken van een tweede plek. Mooie resultaten waar we samen met alle medewerkers dankbaar voor mogen zijn.” vult algemeen directeur Gerrit Tijhuis aan.

Met een blik op het komende jaar zijn de verwachtingen goed te noemen. De forse stijging van het aantal verkochte woningen leggen een goede fundering voor een mooi eindresultaat. “Onze huidige en toekomstige planontwikkelingen bieden een prima uitgangspositie voor de komende jaren, waarin de omzet naar verwachting verder zal stijgen.” aldus Martin Companje.

•  Lees meer over de Cobouw50 op www.cobouw.nl