Wijk Castellum in Houten is afgerond

852 woningen in Houten Zuid in tien jaar tijd

Houten, 9 maart 2018 – De wijk Castellum in Houten is afgerond. Daarom organiseerden de gemeente Houten, BPD, Roosdom Tijhuis en Ontwikkelingsverband Houten op vrijdag 9 maart een bijeenkomst voor de inwoners van de wijk Castellum, de winkeliers en alle partijen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van Castellum.

Vraaggesprek

Tijdens de bijeenkomst voor genodigden voerden de partijen die de afgelopen jaren hebben samengewerkt aan de totstandkoming van Castellum een vraaggesprek. De deelnemers waren Pim van den Berg (gedeputeerde provincie Utrecht), Martin Companje (directeur operations Roosdom Tijhuis), Henri van Dam (directeur Synchroon, namens Ontwikkelingsverband Houten), Herman Geerdes (wethouder gemeente Houten), Frans Holleman (directeur BPD Ontwikkeling BV Regio Noord-Oost en Midden) en Rob van der Jagt (directeur Trebbe Wonen, namens de bouwcombinatie Leebrug).

Gedeputeerde Pim van den Berg: “Door samen met de gemeente BPD, Roosdom Tijhuis en Ontwikkelingsverband Houten een financiële bijdrage te verlenen, hebben we de impasse kunnen doorbreken en kunnen zorgen voor de afronding van de laatste 109 woningen in Castellum-West, inclusief het afhechten van de rand van het winkelgebied en de inrichting van het openbaar gebied. Fijn dat dat gelukt is!”

“Met Castellum is het centrum van Houten Zuid afgerond. Het biedt een bijzondere woonomgeving in de buurt van het station en voorzieningen. Met stedelijke allure én de bijzondere Houtense leefkwaliteit.”, aldus wethouder Herman Geerdes.

Crisistijd

De eerste steen in Castellum is in de crisisjaren gelegd. Inmiddels zijn er 852 woningen verrezen. Daarnaast heeft Castellum een winkelcentrum (met parkeergarage), verschillende horecagelegenheden, een station (Houten-Castellum) en een fietstransferium.

Activiteiten

In het winkelcentrum waren acts van Signore e Signora van Castellum en het akoestische duo de Zebra’s. Het winkelend publiek kon in de wervelende spelshow Kraak-de-Kluis prijzen winnen en er waren diverse acties van de winkeliers in het winkelcentrum Castellum.

Bekijk hier foto’s van plan Castellum op onze Facebookpagina