Toggle menu
5131.jpg

Boomgaard, HELLEVOETSLUIS

 
 
116 woningen
start verkoop 1e kwartaal 2024
Energieneutrale woning
Home / Aanbod / HELLEVOETSLUIS / Boomgaard
 
 

Nieuwbouw in Hellevoetsluis, Boomgaard

Goed nieuws in Hellevoetsluis. Roosdom Tijhuis heeft op 30 juni 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Hellevoetsluis voor de ontwikkeling en bouw van 116 woningen in de nieuwe wijk De Boomgaard. Vanuit de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) De Boomgaard - bestaande uit: Adriaan van Erk Ontwikkeling, Heijmans en Roosdom Tijhuis - worden in totaal 360 nieuwe woningen gerealiseerd.

Kom je een appeltje plukken - 30 mei 2023?

In de afgelopen periode is hard gewerkt aan het voorontwerp bestemmingsplan van de Boomgaard in Hellevoetsluis. Dinsdag 16 mei heeft het college van Voorne aan Zee akkoord gegeven op het voorontwerp bestemmingsplan. Met dit besluit zijn we weer een stapje verder naar de ambitie om in 2024 te starten met bouwen.

Het voorontwerp bestemmingsplan behandelt diverse onderwerpen. Op de website van De Boomgaard Hellevoetsluis geven we op een aantal van deze onderwerpen alvast een korte toelichting. Graag benadrukken we dat het een voorontwerp bestemmingsplan betreft, wat betekent dat ook dit plan nog verder aangepast kan worden op basis van diverse reacties die we nog ontvangen in de komende periode vanuit de buurt en de diverse stakeholders. Samen met deze opmerkingen werken we dan naar een ontwerp bestemmingsplan, dat we na de zomer van 2023 in procedure willen brengen.

Inloopbijeenkomst

Graag nodigen wij je van harte uit voor de inloopbijeenkomst op dinsdag 30 mei 2023 op het stadhuis van Hellevoetsluis. Op deze avond vertellen wij je onder andere meer over het voorontwerp bestemmingsplan, de eerste fase met 360 woningen, laten we een maquette van de proefverkaveling en de beoogde woonsferen in deze eerste fase zien. Recentelijk is er een start gemaakt met het ontwerpen van de eerste deelgebieden die we naar verwachting in het eerste halfjaar van 2024 in verkoop zullen brengen. Dit betekent dat er op dit moment nog geen daadwerkelijke ontwerpen van woningen, plattegronden of prijzen beschikbaar zijn.

Inloopbijeenkomst: dinsdag 30 mei 2023
Tijdstip: van 19:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: stadhuis Hellevoetsluis
Adres: Oostzanddijk 26, Hellevoetsluis

De nieuwbouwwijk Boomgaard komt te liggen ten westen van de Rijksstraatweg en ten noorden van de Parnassialaan. De wijk Boomgaard wordt in fasen ontwikkeld. De eerste fase bevat 360 woningen. In fase 2 komen hier, als het aan de gemeente en de GEM Boomgaard ligt, nog 432 woningen bij. Voor deze twee fases hebben de gemeente en de GEM Boomgaard een overeenkomst gesloten.

In het nieuwbouwwijk De Boomgaard komen:

  • √©√©ngezinswoningen (zowel huur als koop)
  • twee-onder-een-kapwoningen (verschillende afmetingen in de koop)
  • vrijstaande woningen (zowel in kaveluitgifte als projectmatig in de koop)
  • appartementen (in de huur)

De Boomgaard krijgt een landelijke uitstraling. Dat betekent dat de wijk ruim van opzet wordt, met veel groen en bomen. GEM De Boomgaard heeft een ontwikkelingsvisie gemaakt die in grote lijnen laat zien wat landelijk wonen betekent voor het gebied. Deze visie geeft richting aan de plannen die in de komende periode verder worden uitgewerkt, voor de eerste 360 woningen.

Ga voor meer informatie over het nieuwbouwplan De Boomgaard naar de gebiedswebsite van GEM De Boomgaard CV en GEM De Boomgaard Beheer BV.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en door de pagina Nieuwbouw Hellevoetsluis te gaan volgen op Facebook.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze op dit moment nog niet voorhanden is.

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit
 
 

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave