Toggle menu
descheg2.jpg

De Scheg, AMSTELVEEN

 
 
Ca. 800 woningen
Start verkoop 1e kwartaal 2024
Groen en duurzaam
Home / Aanbod / AMSTELVEEN / De Scheg
 
 

Amstelveen krijgt compleet nieuwe woonwijk

In het gebied tussen de Legmeerdijk en de Noordammerweg ten zuiden van Westwijk in Amstelveen gaan BPD, Syntrus Achmea en Roosdom Tijhuis circa 800 huur- en koopwoningen in diverse types en prijsklassen ontwikkelen. De Amstelveense nieuwbouwwijk krijgt de naam De Scheg-West. De bouwplanontwikkeling zal waarschijnlijk in de tweede helft van 2022 worden gestart en naar verwachting start de verkoop van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2024.

In de nieuwbouwwijk De Scheg-West komen:

  • Circa 550 ééngezinswoningen (verschillende afmetingen in zowel huur als koop)
  • Circa 150 twee-onder-één-kapwoningen (verschillende afmetingen in de koop)
  • Circa 50 vrijstaande woningen (in kaveluitgifte en projectmatig in de koop)
  • Circa 50 appartementen (in de huur)

De Scheg is de laatste echte uitbreidingswijk van Amstelveen. De nieuwe woonwijk "De Scheg", ten zuiden van Westwijk, is opgedeeld in drie delen: Oost, Midden en West. In totaal staan er meer dan 1.300 woningen gepland. Het aandeel van BPD, Syntrus Achmea en Roosdom Tijhuis (800 woningen) is gelegen in deelgebied West.

Het doel is om een bijzonder woonmilieu te creëren met een Amstelveense identiteit. De nieuwbouwwijk De Scheg West zal een energiezuinige en duurzame wijk voor met name doorstromers worden, met oog voor biodiversiteit en geluidwering. Rond de woningen komt ruimte voor groen, water en speelgelegenheden. Tevens is er in dit deelgebied een basisschool met gymzaal en kinderopvang voorzien. De wijk wordt klimaat adaptief ingericht met een watersingel in het midden.

Voorontwerp bestemmingsplan ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan van de nieuwe groene en duurzame woonwijk, waar veel woonruimte voor jonge gezinnen moet komen, heeft van 11 december 2021 tot en met 7 januari 2022 ter inzage gelegen voor reacties van belanghebbenden.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is een vervolg op het stedenbouwkundig plan en de eerste versie van het bestemmingsplan. Het bevat de toelichting op de indeling van de wijk in regels en verbeelding. Ook verkeers- en milieuonderzoeken voor het bestemmingsplan voor De Scheg West zijn inmiddels uitgevoerd en toegevoegd.

Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op ruimtelijke plannen of uitsluitend op afspraak op papier in te zien in het raadhuis. Een conceptversie van het stedenbouwkundig plan is eerder aan omwonenden gepresenteerd en is hier te bekijken. Daar staan ook veel gestelde vragen en antwoorden die met name over verkeer gaan.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en de pagina Nieuwbouw Amstelveen te volgen op Facebook.

Op dit moment kunnen wij je nog niet verder informeren over de planvorming, zodra er meer nieuws is ten opzichte van bovenstaande dan lees je dat op deze website, de Facebookpagina en krijg je een update middels de nieuwsbrief. Wij verzoeken je om niet te bellen voor meer informatie aangezien deze nog niet voorhanden is.

» Lees meer informatie over de Scheg op amstelveen.nl

Locatie van dit project

 
 
slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave