Toggle menu
shutterstock_210135976.jpg

Elzenbos Fase 2, BRUMMEN

 
 
totaal 80 woningen
Start verkoop: Q2 2022
Plangebied Elzenbos
Home / Aanbod / BRUMMEN / Elzenbos Fase 2
 
 

We gaan weer bouwen in Elzenbos

Goed nieuws in Brummen. In samenwerking met een aantal marktpartijen gaan er om en nabij de 80 nieuwe duurzame woningen gebouwd worden in het plangebied Elzenbos in Brummen. Hiermee zet Brummen een belangrijke stap om wat te doen aan de woningnood. In dit plangebied komen 54 betaalbare woningen en 24 woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele mooie andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecreëerd in deze wijk. Langs de N348 ligt een zonnepark, waar BrummenEnergie lokale groene energie opwekt.

Vergroten van aanbod

“Op de Brummense woningmarkt is een grote vraag naar woningen. Vooral onder starters en kleinere huishoudens. Het college wil graag bouwen naar behoefte”, vertelt wethouder wonen Ingrid Timmer. “Met het realiseren van 54 betaalbare woningen (in de prijsklasse € 200.000 tot € 325.000) vergroten we het aanbod voor starters en kleine huishoudens. Daarnaast wordt een beperkt aantal woningen tijdelijk exclusief aangeboden aan huurders van Veluwonen, zodat er doorstroming op de Brummense woningmarkt ontstaat. Een mooie kans voor onze inwoners om binnen onze mooie gemeente te blijven wonen.”

Prettig wonen

De gemeente Brummen wil een mooie en toekomstbestendige wijk. De robuuste groenstructuur sluit aan bij de bestaande groenstructuur. Deze groene ruimte zorgt voor vermindering van de hittestress, bevordert biodiversiteit, zorgt voor voldoende waterberging, stimuleert spelen en bewegen en geeft de wijk een hoge ruimtelijke kwaliteit. Ook de architectuur van de woningen sluit aan bij de eerste fase. “De woningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, en we merken dat mensen de architectuur van de aangrenzende huizen waarderen. Dat zetten we dus door bij deze 80 woningen”, sluit Pouwel Inberg (projectwethouder) af.

Marktpartijen

Copernicus Builders uit Zelhem, Van Campen Bouw uit Zelhem, BPD Ontwikkeling B.V. uit Amsterdam, Veluwonen uit Eerbeek, Veluwezoom-Verkerk Bouw uit Zevenaar, Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen en Roosdom Tijhuis gaan gezamenlijk de ontwikkeling vorm geven.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen door je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief en de pagina Nieuwbouw gemeente Brummen te volgen op Facebook.

Downloads Fotoalbum
 
 

Locatie van dit project

slider-vr2
Neem een virtueel kijkje in uw nieuwe woning
Tijdens uw gesprek bij Roosdom Tijhuis: Meer informatie
vakmanschap
De bouw van uw woning

Bent u benieuwd hoe uw aanstaande Roosdom Tijhuis woning wordt gebouwd? We hebben ons bouwproces haarfijn voor u in kaart gebracht.

Bouwproces
block-bouwvakker-1
Over Roosdom Tijhuis

Als bouwer van uw nieuwe woning stellen wij ons graag aan u voor. De bouw van uw toekomstige woning is bij ons in goede handen. 

Over ons
kopersmetiwan
Woonkwaliteit

Uw woning, uw wensen. Het label Woonkwaliteit van Roosdom Tijhuis is uw garantie voor een goede nachtrust. Wel net zo prettig! 

Woonkwaliteit

Projecten in de buurt

Zoek naar een project

Kaartweergave