Toggle menu

Blog 1 Klantreis: een nieuwbouwhuis gekocht

 
 
Blog
 
 

Blog 1: Een nieuwbouwhuis gekocht. Update #1

We hebben een nieuwbouwhuis gekocht! Benieuwd wat voor een huis het is geworden en waar deze wordt gebouwd? Welke interieurplannen hebben we tot nu toe gemaakt? Allemaal leuke onderwerpen die aan bod gaan komen in diverse blogs in de komende maanden.

Een twee-onder-een-kap-woning

Yes, dit is ‘m dan. Ons nieuw te bouwen huis in Holten. Wie had gedacht dat wij een nieuwbouwhuis gekocht zouden hebben in… Holten? Het woning type heet de Elégance en is één van 36 duurzame woningen die gebouwd gaat worden in dit project. Het is een energiezuinige woning dat wordt gebouwd conform de allerlaatste BENG-eisen. Een huis dat we helemaal naar onze eigen stijl gaan inrichten. Ik ga je meenemen in het gehele proces van aankoop tot oplevering.

Verhuizen naar Holten

Een twee-onder-een-kapwoning in het karakteristieke plaatsje Holten, aan de rand van de Holterberg en op tien minuten afstand van mijn geboorteplaats Deventer. Een dorp waar ik al een aantal jaren kom, doordat ik hier op school heb gezeten en ik mijn vriend Ivan hier heb leren kennen. Ik vind het wel een spannende reis, omdat ik voor m’n gevoel mijn geliefde Deventer toch wel een beetje ga verlaten in het najaar van 2021. Ik heb altijd in Deventer gewoond, ben hier opgegroeid en hou echt van de binnenstad. Gelukkig is Deventer dichtbij en kunnen we wekelijks een bezoekje brengen.

De begane grond en eerste verdieping

Hierboven zie je een plattegrond van de begane grond. Een ruime woonkamer en keuken aan de tuinzijde van de woning (bovenkant van de plattegrond). De zon komt op aan de voorkant van ons huis en draait gedurende de dag over ons huis en komt vanaf einde ochtend onze tuin in. We houden allebei wel van koken en vinden het leuk en gezellig om met vrienden en familie aan de eettafel te zitten, daarom hebben we gekozen om de keuken aan de tuinzijde te plaatsen, zodat je een grote leefkeuken creëert met open verbinding naar de tuin. Op deze plattegrond kan je het nog niet goed zien maar we krijgen grote openslaande deuren, met glas aan de zijkant van de deuren, van plafond tot aan de grond. Op de eerste verdieping zijn er enkele aanpassingen gedaan op de originele indeling.  Deze plattegrond zal ik binnenkort delen. We hebben er in ieder geval voor gekozen om de badkamer te verruimen zodat er plaats komt voor een bad, heel fijn dat dit kan. Daarnaast hebben we de ingang van de kleinste kamer verplaatst, zodat er vanuit de grote slaapkamer een verbinding komt naar de ‘walk in closet’.

De eerste plannen zijn gemaakt

In ons eerste gesprek met Roosdom Tijhuis hebben wij onze woonwensen doorgesproken, en hebben we op basis van een meerwerklijst onze wensen doorgegeven. Inmiddels wordt al het voorwerk gedaan in de fabriek van Roosdom Tijhuis en zal de start van de bouw begin februari 2021 zijn.

In het volgende blog artikel neem ik jullie mee met onze eerste afspraak bij Roosdom Tijhuis. Hoe gaat zo’n afspraak en voor welke meerwerkopties hebben we gekozen?

Bekijk meer nieuwsberichten