Toggle menu
ondertekening-mr-heemskerkstraat-img-3944

Overeenkomst bouw eengezinswoningen Franse Gat getekend

 
 
Nieuws

Ondertekening 20 woningen Meester heemskerkstraat

 
 

Afgelopen week tekenden Veenvesters en Roosdom Tijhuis de overeenkomsten voor de bouw van 20 eengezinswoningen aan de Mr. Heemskerkstraat in Veenendaal. Het is het eerste nieuwproject van de vernieuwing van Veenvesters in het Franse Gat. Momenteel bouwt Roosdom Tijhuis in Veenderij in Veenendaal-oost 29 woningen voor Veenvesters.

De huurwoningen krijgen een woningschil met hoge isolatiewaarden, een bodemwarmtepomp in combinatie met lage temperatuurvloerverwarming en een balansventilatiesysteem. De woningen worden razendsnel opgeleverd. Die snelheid heeft alles te maken met de keuze voor de concepten ‘conceptueel bouwen’ en ‘Gevelklaar’. Bij conceptueel bouwen wordt niet steeds een nieuw ontwerp gemaakt. Er wordt een groot aantal verschillende concepten aangeboden waaruit de afnemer, in dit geval Veenvesters, keuzes kan maken.

Minder CO2-uitstoot

Gevelklaar betekent dat de wanden in de fabriek worden gemaakt en kant-en-klaar aankomen op de bouw, compleet met kozijnen en goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een vlotte doorlooptijd en geen afhankelijkheid van weersomstandigheden. Ook belangrijk: minder transportbewegingen zorgen voor minder CO2-uitstoot en minder overlast voor de buurt. Gezien het groeiende tekort aan vakmensen in de bouw, is een bijkomend voordeel dat er minder personeel nodig is op de bouwplaats. Bovendien is volop variatie mogelijk, zodat Veenvesters, in overleg met de supervisor, kan zorgen voor een mooie architectonische kwaliteit.

Eerste nieuwbouw van Veenvesters in het Franse Gat

Veenvesters vernieuwt de komende jaren zo’n 1.100 woningen in het Franse Gat. Door renovatie, sloop en nieuwbouw en verduurzaming komen er woningen waarin het prettig en behaaglijk wonen is, met energielasten die omlaag kunnen. De nieuwbouw aan de Mr. Heemskerkstraat komt in de plaats van de 20 eengezinswoningen die dit najaar worden gesloopt. Het is hiermee het eerste nieuwproject van de vernieuwing van Veenvesters in het Franse Gat.

Bekijk meer nieuwsberichten