Toggle menu
dagvandebouwslider2

Succesvolle editie Dag van de Bouw bij Roosdom Tijhuis in Twello

 
 
Nieuws
 
 

Dag van de Bouw

Op 2 juni vond de 13e editie van de Dag van de Bouw plaats. Op circa 130 bouwlocaties in Nederland konden belangstellenden een kijkje nemen. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, opende de dag. Dit deed hij bij de oude Fenixloods in Rotterdam welke wordt omgebouwd tot appartementencomplex. 

Verhagen sprak: ‘Na enkele jaren van crisis is de bouw herboren en dat laat ze vandaag zien.’ Hij benadrukte dat het belangrijk is dat toekomstige gebruikers van gebouwen en infrastructuur zien wat er allemaal gebeurt in de bouw. Maar de Dag van de Bouw is ook nodig om de sector te promoten bij potentiële nieuwe werknemers. ‘Want werken in de bouw is leuk, we kunnen trots zijn op wat we gezamenlijk maken, met veel kennis, creativiteit, steeds meer op innovatieve wijze en met veel, heel veel toewijding,’ aldus Maxime Verhagen.

 
 

Plan Fliertbuurt te Twello

Roosdom Tijhuis opende op deze dag de hekken van haar bouwplaats in Twello. In totaal worden hier 41 woningen gerealiseerd, waarvan 28 koop- en 13 huurwoningen. Het zijn eengezinswoningen in diverse groottes en prijsklassen

Er was in Twello van alles te ontdekken voor de allerkleinsten, zo konden ze onder begeleiding leren metselen, timmeren en graafwerkzaamheden uitvoeren op een heuse minikraan. Daarnaast werden de bezoekers door de projectleider en planontwikkelaar van het project geïnformeerd over het ontwikkel- en bouwproces van Roosdom Tijhuis en konden zij met een kopersbegeleider een virtuele wandeling maken door één van de woningen. Met behulp van de VR-bril kunnen kopersopties in de woning bekeken worden. Een groot succes!

 
 

Een topdag

Rond de middag stond de teller al op 200 bezoekers. Kopers maakten van de gelegenheid gebruik om even in een woning te kijken maar ook buurtbewoners waren nieuwsgierig. Uitvoerder van het project, Erik ter Harmsel liep genietend rond en concludeerde: ‘Dit is toch prachtig? Iedereen vermaakt zich, en ik heb al van heel veel mensen gehoord dat ze het een mooi project vinden. De Dag van de Bouw is voor mij echt een topdag!’.

Roosdom Tijhuis zegt dan ook: tot volgend jaar!

Dag van de Bouw in Twello werd mede mogelijk gemaakt door: Bartels Ingenieursbureau, Ten Brinke Transport en UniCom Oost.

Bekijk meer nieuwsberichten