RoosdomTijhuis Toggle menu
slider-vr3

Virtual Reality

 
 

'Onze woning kwam echt tot leven!'

EEN VIRTUELE BEZICHTIGING VAN JOUW WONING

Omdat je bij een nieuwbouwwoning niet meteen het eindresultaat ziet, kun je bij Roosdom Tijhuis een virtuele wandeling maken door jouw aanstaande woning. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook bijzonder praktisch. Je ervaart namelijk hoe bijvoorbeeld een uitbouw, trapkast of dakkapeleruit komt te zien. Hierdoor maak je keuzes op basis van een levensechte beleving, en niet op basis van een lijntekening op papier. Een prettig idee.

Een virtuele bezichtiging helpt om de onzekerheid van kopers te verminderen door hen een duidelijk beeld te geven van wat ze kopen en wat ze kunnen verwachten. Een virtuele wandeling is inmiddels mogelijk bij het grootste deel van ons woningaanbod - en het is een groot succes. Zodra klanten na een virtuele rondleiding de reality bril-afzetten, verlaten ze met een glimlach op hun gezicht de ruimte.

 
 
vr-ruimte

Een reëel beeld van de werkelijkheid

“Een hele gave ervaring, maar ook echt nuttig”, reageert Richard Pasop enthousiast. “Roosdom Tijhuis heeft het goed voor elkaar, het is heel geavanceerd. Met de bril ervaar je een ruimtelijk gevoel, onze nieuwe woning kwam echt tot leven!” Tijdens hun zoektocht naar een woning in Borne kwamen Richard en Ilona uit bij het nieuwbouwaanbod van Roosdom Tijhuis. Na het contact met de makelaar zat het stel al snel aan tafel met een kopersbegeleider om diverse ruw- en afbouwopties te bespreken. “We kregen een heldere uitleg en konden via het grote beeldscherm ‘live gummen’, oftewel digitaal aanpassingen doorvoeren. De veranderingen kwamen goed in beeld.” Tijdens het gesprek werden Richard en Ilona uitgenodigd voor een virtuele rondleiding door hun aanstaande woning.)“Hierdoor kregen we een levensechte indruk van diverse ruw- en afbouwkeuzes. Juist dat inzicht was van groot belang”, benadrukt Richard. “Het gaf een reëel beeld van de werkelijkheid. En de unieke belevenis bood ook nog eens volop inspiratie.”

Richard en Ilona besloten na de virtuele rondleiding om hun toekomstige woonkamer met 2,40 meter te verlengen. “Dat voornemen hadden we al, maar werd door de VR-bril bevestigd. Verder hebben we besloten het kozijn in de badkamer te verplaatsen, dat gaf een ruimtelijker gevoel en bood praktische voordelen.”

 
 
iwan-vrbril

Op de muziek vooruit

De technische ontwikkelingen op het gebied van virtual reality gaan razendsnel. “En ook wij ontwikkelen door”, vertelt Gert-Jan. “Denk hierbij aan het virtueel inrichten van de woning, het simuleren van waarheidsgetrouw zonlicht en het gebruik van interactieve elementen. We maken hierbij gebruik van de kennis en kunde van The Virtual Dutch Men, het bedrijf achter de realisatie van de virtuele beleving. Zij maken al jaren onze 3D-visualisaties en geven nu ook handen en voeten aan onze virtuele wensen. Hun bouwtechnische kennis zorgt voor een prettige samenwerking.”

 
 
realtimervaring2

Een realtime ervaring

Adjunct directeur Gert-Jan ten Brinke merkt dat klanten echt de meerwaarde van de virtuele beleving zien. “Dat schept tevredenheid.” Kopersbegeleider Iwan Velthuis vult aan: “Het werkt goed om opties in beeld te brengen en te beleven. Hiermee kunnen we kopers op een uitgebreide manier bedienen en voorkomen we verrassingen bij de oplevering van de woning. Het staat garant voor een klantvriendelijke benadering en heldere communicatie, al blijft het persoonlijke karakter van het kopersgesprek eveneens van groot belang.” Gert-Jan benadrukt ook de technische vooruitgang. “De vertaalslag naar een functioneel hulpmiddel is geslaagd. De klant kan keuzemogelijkheden levensecht ervaren. Een grotere keuken of woonkamer? Een erker of dakkapel? Openslaande tuindeuren? Wel of geen trapkast? Het is allemaal realtime te ervaren.”

 
 
panorama-c7011730-cd67-0d9a-41d3-4ba443ba9f87-hd-t

360° Virtual Reality Tour

Om je een indruk te geven kun je alvast een wandeling maken door een conceptuele woning. Dankzij de 360° Virtual Reality Tour beleef je een levensechte impressie van deze woning. Heb je een VR-bril thuis? Klik dan op de VR-bril! Veel plezier!

Bekijk de locatie