Toggle menu
slider-duurzaamheid

Duurzaamheid binnen Roosdom Tijhuis

 
 

Vandaag voldoen aan de eisen van morgen

Duurzaamheid is het cement tussen alle onderdelen van Roosdom Tijhuis. Dit streven we na in onze volledige kringloop, van sloop tot bouw en van de tekentafel tot de sleuteloverdracht, door kritisch naar onze werkprocessen te kijken. Maar ook in de monitoring na de tijd. Dit betrekken we op onszelf, onze leveranciers en onze klanten. Iedereen die met Roosdom Tijhuis te maken krijgt, merkt dat wij onze nalatenschap serieus nemen.

 
 

Woningen naar een hoger niveau

Bij duurzaam bouwen dient in onze ogen de energievraag van de woning in combinatie met comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de bewoners centraal te staan. Daarom wordt zoveel mogelijk de Trias Energetica strategie toegepast. Het energieverbruik wordt beperkt door verlies tegen te gaan, bijvoorbeeld door een compacte vorm of door isolatie van de woning of het gebouw. Door de schil optimaal te isoleren, kan de energiebehoefte flink worden teruggeschroefd. Gevel-, vloer- en dakisolatie zijn daarbij van doorslaggevende betekenis, maar ook de kozijnen en glazen spelen een belangrijke rol. Hierbij zijn dubbele kierdichting, triple glas en een goede luchtdichtheid vanzelfsprekend. Isolatiewaardes worden afgestemd op vermindering van de energievraag. 

slider-duurzaamheidhuis-1
Handig: Duurzaamheid en haar terminologie
EPC, NOM & BENG... maar wat betekent wat? Terminologie
 
 

Bewonerscoaching

Het verbeteren van energieprestaties en het terugdringen van energieverbruik is alleen zinvol wanneer de toegepaste techniek samengaat met bewonersbegeleiding en coaching. Dit start bij oplevering, waarbij bewoners uitgebreid uitleg krijgen over de toegepaste techniek en de werking hiervan. Daarnaast adviseert de coach over zuinig gebruik en de toepassing van energiebesparende maatregelen. Monitoring is van groot belang. Verbruik, trends in het verbruik, storingen en afwijkingen zijn vroegtijdig te signaleren en hierop kan worden geacteerd.

 
 

Besparen door slim voorwerk

In onze moderne assemblagefaciliteit, die energiezuinig wordt verwarmd, stellen wij onze huizen volledig op maat samen. Door een slimme afstemming van materialen en benodigde maten (al naargelang de energievraag), minimaliseren we onze restmaterialen. We plaatsen bijvoorbeeld in onze timmerhal de kozijnen al. Zo voorkomen we onnodig stelwerk op de bouwplaats en zorgen we dat woningen een beperkte energievraag hebben.

 
 

Eerlijke materialen

Nieuwe materialen kopen wij uitsluitend van leveranciers met een duidelijk duurzaamheidsoogmerk. Duurzaam hout wordt uitsluitend ingekocht en waar mogelijk toegepast in onze projecten. Denk hierbij onder ander aan FSC® en PEFC hout. Deze keurmerken geven ons de garantie dat onze materialen op een eerlijke manier zijn geproduceerd, met oog voor het milieu en inzet op efficiëntie.

slider-duurzaamheidpotjes
Verspilling is ons een doorn in het oog
Als er bestaand vastgoed wordt afgebroken zoeken we een nieuw leven voor de nog bruikbare bouwmaterialen.