RoosdomTijhuis Toggle menu
slider-duurzaamheid

Duurzaamheid binnen Roosdom Tijhuis

 
 

Vandaag voldoen aan de eisen van morgen

Roosdom Tijhuis zet graag een stapje extra en streeft ernaar om alle woningen voor de particuliere klant energieneutraal op te leveren. Als familiebedrijf willen we het goed doen voor nu en later en hiermee een bijdrage leveren om de aarde voor toekomstige generaties zo gezond mogelijk achter te laten. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, klimaatveranderingen duurzaamheid en de daarmee samenhangende innovaties en spelen daar proactief op in. We optimaliseren continu ons ontwikkel- en bouwproces.

 
 

Woningen naar een hoger niveau

Bij duurzaam bouwen dient in onze ogen de energievraag van de woning in combinatie met comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de bewoners centraal te staan. Daarom wordt zoveel mogelijk de Trias Energetica strategie toegepast. Het energieverbruik wordt beperkt door verlies tegen te gaan, bijvoorbeeld door een compacte vorm of door isolatie van de woning of het gebouw. Door de schil optimaal te isoleren, kan de energiebehoefte flink worden teruggeschroefd. Gevel-, vloer- en dakisolatie zijn daarbij van doorslaggevende betekenis, maar ook de kozijnen en glazen spelen een belangrijke rol. Hierbij zijn dubbele kierdichting, triple glas en een goede luchtdichtheid vanzelfsprekend. Isolatiewaardes worden afgestemd op vermindering van de energievraag.

slider-duurzaamheidhuis-1
HANDIG: DUURZAAMHEID EN TERMINOLOGIE
EPC, NOM & BENG... wat betekent het? De termen uitgelegd
 
 

BESPAREN DOOR SLIM VOORWERK

Doordat we alles in eigen huis doen en alle expertises aanwezig zijn kunnen wij snel schakelen naar een ontwerp dat direct voldoet aan alle duurzaamheidsvereisten en criteria. Ons architectenteam beschikt over ruime ervaring. Bovendien maakt Roosdom Tijhuis haar eigen MPG berekeningen. Aangezien Roosdom Tijhuis als bedrijf gecertificeerd is volgens de zogenoemde BRL 9500 norm mogen wij ook onze eigen BENG berekeningen maken en energielabels afgeven. Bovendien kunnen wij met onze KOMO op de scharnierdaken en kozijnen altijd een hoge kwaliteit garanderen.

 
 

EERLIJKE MATERIALEN

We maken bij al onze projecten gebruik van hout welke gekwalificeerd is met het keurmerk FSCĀ® en PEFC. Deze keurmerken geven ons de garantie dat onze materialen op een eerlijke manier zijn geproduceerd, met oog voor het milieu. Daarnaast zijn we trots op het gegeven dat we als organisatie STIP gecertificeerd zijn. Hiermee tonen we aan dat al het gebruikte hout in ons gehele productieproces FSCĀ® of PEFC gekeurd is.

 
 

VERANTWOORD ONDERNEMEN

Sociaal ondernemen zit in ons DNA. Wij zijn dan ook actief bezig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het onlangs behaalde PSO-certificaat hiervan een bewijs. Daarnaast is Roosdom Tijhuis in het bezit van een VCA** certificaat. Hierdoor kunnen wij iedere dag weer veilig en gezond te werk gaan. Ook zijn wij ons bewust van onze CO2 uitstoot en hieraan verbonden impact op het milieu. Het is voor ons van groot belang dat deze impact zo klein mogelijk is. Dit houden wij nauwlettend in de gaten en wij sturen dan ook actief op de mogelijkheden die zich voordoen. Download hieronder onze energie rapportage 2022.

energie rapportage 2022.pdf

slider-duurzaamheidpotjes
Verspilling is ons een doorn in het oog
Als familiebedrijf wil Roosdom Tijhuis het goed doen voor nu en later. Breken we ergens iets af? Dan geven we de nog bruikbare bouwmaterialen een tweede leven.