Toggle menu
csm-impressie-woningen-eiland-h-03aef23a0d

29 eengezinswoningen voor Patrimonium in Veenendaal

 
 
Nieuws
 
 

29 eengezinswoningen voor Patrimonium in Veenendaal

Afgelopen week heeft Roosdom Tijhuis de aannemingsovereenkomsten met Patrimonium getekend voor de bouw van 29 eengezinswoningen in Veenendaal-Oost: 5 op eiland H, 5, op eiland I en 19 op eiland K. De huurwoningen worden duurzaam opgeleverd, zijn betaalbaar én worden razendsnel opgeleverd: nog eind dit jaar vindt de oplevering plaats.

Die snelheid heeft alles te maken met de keuze voor de concepten ‘conceptueel bouwen’ en ‘gevelklaar’. Bij conceptueel bouwen wordt niet steeds een nieuw ontwerp gemaakt, maar bieden wij een groot aantal verschillende concepten aan waaruit de afnemer — in dit geval de woningcorporatie — keuzes kan maken. Zo is er voor de afnemer steeds volop te kiezen en kunnen wij veel efficiënter werken.

Minder CO2-uitstoot

Gevelklaar betekent dat de wanden in de fabriek worden gemaakt en kant-en-klaar aankomen op de bouw. Compleet met kozijnen en goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een vlotte doorlooptijd en geen afhankelijkheid van weersomstandigheden. Ook belangrijk: minder transportbewegingen zorgen voor minder CO2-uitstoot. En nog een bijkomend voordeel, gezien het groeiende tekort aan vakmensen in de bouw: er is minder personeel op de bouwplaats nodig. Bovendien is volop variatie mogelijk, zodat Patrimonium, in overleg met de supervisor, kan zorgen voor een mooie architectonische kwaliteit.

Sneller en duurzamer

“Dit zijn heel interessante ontwikkelingen”, vindt Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium. “Het zijn innovaties waarvan wij in Veenendaal voor het eerst gebruik maken. En als dat bevalt, biedt dat zeker perspectief voor de toekomst.” Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis is blij met de kans om huurders van Patrimonium het woonconcept van zijn bedrijf in de praktijk te laten ervaren. “Ontwikkelen en bouwen kan zo veel sneller en duurzamer. En ondanks de standaardisatie is er veel ruimte voor variatie per project.”

Wanneer de woningen in de verhuur gaan, is nog niet bekend. Hou hiervoor deze website, huiswaarts.nu en de Facebookpagina van Patrimonium in de gaten.

Bij de foto: Ondertekening van

de aannemingsovereenkomsten. Vlnr: Harmen van de Maat (planontwikkelaar Roosdom Tijhuis) en Martin Companje (algemeen directeur Roosdom Tijhuis) en Trees van Haarst (directeur-bestuurder) en Theo van Heukelom (manager vastgoed) van Patrimonium.

Bekijk meer nieuwsberichten