Toggle menu
whatsapp-image-2022-11-15-at-102816-1

Bijeenkomst afronding bouw huurwoningen Meerstad

 
 
Nieuws

Bijeenkomst afronding bouw huurwoningen Meerstad

 
 

Bijeenkomst afronding bouw

Afgelopen vrijdag, 11 november, was er een bijeenkomst voor betrokken relaties voor het nieuwbouwplan Meerstad in Groningen. Martin Companje van Roosdom Tijhuis deed een kort woordje vooraf waarna er samen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Bureau Meerstad en Trip Advocaten en Notarissen een ronde is gelopen door een modelwoning. De middag is afgesloten met een hapje en een drankje om gezamenlijk het eindresultaat te vieren.

De 30 huurwoningen die binnenkort worden opgeleverd zijn aardbevingsbestendig gebouwd. Met de architectuur dient het plan aan te sluiten bij het beeldkwaliteitsplan Groenewei ‘dorpse straatjes’. De woningen hebben een duidelijk herkenbaar karakter gekregen en vertonen een grote mate van samenhang. Mede door de materiaalkeuze, waar een heldere hoofdvorm is gekozen, is dit bewerkstelligd. De gevelindelingen vertonen daarentegen een grote mate van variatie en maken het ontwerp zeer interessant. Op de markante plek in de straat is ‘de special’ gelegen, welke goed zichtbaar is vanaf verschillende plekken in de openbare ruimte. ‘De special’ heeft aan afwijkende kapvorm, steensoort en kleur en heeft beeldbepalende grote kozijnen en een terug liggende entree. Deze woning springt letterlijk naar voren in het ontwerp.

De woningen bieden ruimte voor natuur inclusiviteit. De platte daken zijn uitgevoerd als Groendaken en de woningen zijn duurzaam. De energiebehoefte wordt voorzien middels individuele bodemwarmtepompen inclusief HR +++ glas in de gehele woning en vloerverwarming en -koeling op de begane grond en verdieping. Al met al dus optimaal wooncomfort!

Bekijk meer nieuwsberichten