RoosdomTijhuis Toggle menu
dirksland

Fundament gelegd voor nieuwbouw op Goeree-Overflakkee

14 juni 2024
 
 
Nieuws
 
 

Veelbelovende nieuwbouwuitbreiding in Dirksland

Een belangrijke stap in de realisatie voor het nieuwbouwproject in Dirksland: de ondertekening van de anterieure overeenkomsten door ontwikkelaars Kroon & de Koning / VolkerWessels en Roosdom Tijhuis en het college van burgemeester en wethouders. In Dirksland worden circa 150 woningen gebouwd met een grote variatie aan typen.

Het nieuwbouwplan is gelegen tussen de N215 en de bebouwde kom van Dirksland, rondom de Mozartsingel. Het betreft een gezamenlijke ontwikkeling van Roosdom Tijhuis met Kroon & de Koning waarbij duurzaam, groen en betaalbaar wonen centraal staan.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan de anterieure overeenkomst tussen de ontwikkelaars en de gemeente. In deze overeenkomst staan concrete afspraken over de realisatie van het project.

Kleine Boezem Dirksland

In het plangebied zal een divers aanbod van woningen worden gerealiseerd. Het wordt een woonwijk voor iedereen, met als doel een fijne en levendige dynamiek. Tijdens de raadsvergadering op donderdag 6 juni is het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van Kleine Boezem vastgesteld. Naar verwachting start de verkoop eind 2024 en zullen de eerste woningen in 2026 opgeleverd worden. De ontwikkelaars werken momenteel aan een gezamenlijke website voor het nieuwe plan. Tevens zal binnenkort de nieuwe plannaam bekend worden gemaakt. Vanaf dat moment kan iedereen zich daar inschrijven voor deze nieuwe ontwikkeling.

Bekijk hier het volledige persbericht van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Op de hoogte blijven

Ga naar onze projectwebsite voor Dirksland en meld je daar ook aan voor de nieuwsbrief Dirksland.

Van links naar rechts: Ivo Zweekhorst, Peter Gestel (Kroon & de Koning / VolkerWessels), burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman, Marco Wijntje (Roosdom Tijhuis)

Bekijk meer nieuwsberichten