Toggle menu
impressie-en-locatie

Handtekening gezet voor de bouw en ontwikkeling van 490 woningen in Veenendaal

 
 
Nieuws
 
 

Handtekeningen gezet voor de bouw en ontwikkeling van 490 duurzame woningen in De Veenderij en Groenpoort, in Veenendaal.

Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal Oost (OVO) heeft overeenkomsten getekend met Mega Ontwikkeling C.V. en Rotij Projecten B.V.

In de overeenkomsten zijn afspraken gemaakt over de verkoop van grondposities aan het ontwikkelbedrijf OVO en voor de ontwikkeling en bouw van in totaal 490 woningen in Groenpoort, het volgende en laatste deelplan van de duurzame woonwijk Veenendaal Oost. In deze nieuwe uitbreiding van de zeer gewilde woonwijk zullen de komende jaren totaal ca. 1.000 woningen worden gebouwd. Op deze wijze wordt voorzien in de grote woningbehoefte in Veenendaal.

De gesloten overeenkomsten omvatten de bouw van een grote variatie aan woningen in zowel type als prijsklasse. Het zal gaan om woningen in de sociale en vrijesector huur en koopmarkt in een mix van eengezinswoningen, twee-onder-een-kap-, vrijstaande woningen en appartementen. Op deze wijze ontstaat er een gevarieerde wijk.  De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door een samenwerking van Roosdom Tijhuis, BPD en Syntrus Achmea Real Estate & Finance en door een samenwerking tussen VanWonen en Van Campen Bouwgroep.

De eerste woningen in het deelgebied Veenderij zullen nog voor de zomervakantie in verkoop gaan.

Bekijk meer nieuwsberichten