Toggle menu
roy-harink-2021

Roy Harink over werken bij Roosdom Tijhuis

 
 
Blog
 
 

Roy Harink, Werkvoorbereider/Innovator

“Nadat ik in 2017 mijn opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Hogeschool Saxion in Enschede heb afgerond, kreeg ik van iemand de tip om bij Roosdom Tijhuis te solliciteren naar de functie van bouwkundig Trainee. Door dit Traineeship heb ik op verschillende afdelingen gewerkt en was ik verantwoordelijk voor mijn eigen projecten. Daardoor werkte ik als volwaardig, maar nog wel lerende, werknemer mee op de afdelingen”.

“In een periode van tweeënhalf jaar heb ik op vier verschillende afdelingen meegewerkt: werkvoorbereiding, de tekenkamer, calculatie en de uitvoering. De keuze voor de afdelingen lag volledig bij mijzelf, dit waren dan ook de afdelingen die mij het meest aanspraken. Het leuke aan een Traineeship is dat je veel facetten van een bedrijf in een relatief korte tijd leert kennen. Zo mocht ik bijvoorbeeld direct de werkvoorbereiding doen van een groot aantal woningen in Groningen en onder toezicht van een hoofduitvoerder de uitvoering doen van 24 woningen in Meppel. Na afloop van het Traineeship ben ik aan de slag gegaan als werkvoorbereider/innovator, een leuke en uitdagende functie bij Roosdom Tijhuis”.

“Naast mijn werkzaamheden als werkvoorbereider houd ik mij ook bezig met de innovaties binnen Roosdom Tijhuis. Bijvoorbeeld een kant-en-klare vloer welke geheel afgewerkt en inclusief installaties op de bouw kan worden geleverd. Of volledig afgewerkte betonwanden voorzien van steenstrips en kozijnen inclusief glas. De taken die daarbij horen bestaan vooral uit het begeleiden en voorbereiden van de innovaties en verbeteringen”.

“Behalve deze grote innovaties komen er ook regelmatig verbetervoorstellen van onderaannemers, collega timmermannen of uitvoerders binnen. Deze komen dan bij mij terecht en ik zoek in overleg met collega’s of partners uit of dit binnen ons bouwconcept kan passen. Regelmatig heb ik een overleg met onze vaste partners over innovaties en verbeteringen. We bespreken dan wat er op de verschillende bouwplaatsen goed gaat en wat ontwikkelpunten zijn”.

“Het is elke dag weer uitdagend en leuk om met kleine en grote verbeteringen/innovaties bezig te zijn. De werksfeer binnen Roosdom Tijhuis is goed. Ondanks dat het een groot bedrijf is, merk je dat het een warm familiebedrijf is. Doordat je met verschillende projecten bezig bent, heb je contact met collega’s uit het hele bedrijf. En in het werk dat ik doe, ook nog eens met de collega’s op de bouwplaatsen. Dat maakt het voor mij extra leuk”.

Bekijk meer nieuwsberichten