Toggle menu
impressie

Start bouw 15 compacte woningen in Stationskwartier te Kampen

12 januari 2024
 
 
Nieuws
 
 

Op woensdag 10 januari is de bouw van 15 betaalbare koopwoningen in het Stationskwartier feestelijk gestart. Ontwikkelaar Roosdom Tijhuis (vanuit grondbank Rotij Projecten waarin BPD Ontwikkeling participeert), de gemeente Kampen en de toekomstige bewoners kwamen bij elkaar om deze mooie mijlpaal te vieren.

Als symbolische starthandeling heeft wethouder Jan Peter van der Sluis samen met de algemeen directeur van Roosdom Tijhuis Martin Companje en een toekomstige bewoner een vloerplaat gelegd. Daarna werd er getoost en konden de toekomstige buren met elkaar kennis maken.

Roosdom Tijhuis is er trots op dat we samen met de gemeente deze pilot voor betaalbare woningen hebben ontwikkeld, zodat er weer voor een belangrijke doelgroep gebouwd gaat worden. Hiermee wordt bijgedragen aan een gezonde dynamiek en een wijk waar het voor iedereen fijn wonen is.

De woningen zijn een nieuw en uniek product. Ze worden gebouwd conform het succesvolle Identis woonconcept van Roosdom Tijhuis, met een hoge mate van prefab, waarbij de buitengevels al in de fabriek zijn aangebracht. In dit plan worden 12 zeer compacte woningen gebouwd met een beukmaat van 3,45 meter breed en 10 meter diep. Ondanks de smalle beukmaat zijn alle woningen van alle gemakken en comfort voorzien; ze zijn energiezuinig door onder andere het toepassen van een warmtepomp en zonnepanelen, hebben op de verdieping twee slaapkamers en een badkamer en is de zolder met een vaste trap bereikbaar. Uiteraard hebben ze allemaal een eigen tuin en berging. De kopers ervaren dit als een groot pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld betaalbare, kleine appartementen waarin dat vaak niet aanwezig is. 

Het Stationskwartier in Kampen is een mooi opgezette wijk met groenstroken, voldoende parkeergelegenheid en ruimte om te spelen. De wijk ligt op een toplocatie, vlakbij het station Kampen Zuid. Zo heb je ideale verbindingen met zowel Zwolle als de Randstad. De woningen liggen prachtig en zijn doordacht van architectuur met een knipoog naar de historische binnenstad.

Bekijk meer nieuwsberichten