Toggle menu
houten-castellum

Vernieuwde samenwerking grondbanken Roosdom Tijhuis, BPD en Syntrus Achmea

 
 
Nieuws
 
 

Roosdom Tijhuis, gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en vastgoedvermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben hun samenwerking vernieuwd. Hiermee verlengen zij tot 2035 hun gezamenlijk eigenaarschap van een groot aantal locaties in Nederland waar in de komende jaren nieuwe woongebieden gerealiseerd kunnen gaan worden. De afgelopen twintig jaar hebben de drie partijen vanuit de samenwerking al zorggedragen voor een toevoeging van circa 7.000 woningen aan de Nederlandse woningvoorraad.

In totaal bestaat de samenwerking uit drie grondbanken, ook wel de ‘Rotij-grondbanken’ genoemd, met locaties in heel Nederland: Rotij Projecten, Rotij Vastgoedontwikkeling en Rotij Planontwikkeling Beheer.

Onderdeel van de vernieuwing is een andere samenstelling van de aandelen per grondbank. Syntrus Achmea blijft namens twee grote Nederlandse pensioenfondsen participeren in Rotij Planontwikkeling Beheer, samen met Roosdom Tijhuis en BPD. Rotij Vastgoedontwikkeling en Rotij Projecten komen voor 100% in handen van BPD en Roosdom Tijhuis. De pensioenfondsen die via Syntrus Achmea deelnamen in deze grondbanken hebben hun belang verkocht omdat de belegging niet langer past binnen hun strategische beleggingskaders. Het pensioenfonds BPL Pensioen blijft wel indirect betrokken bij de grond van Rotij Projecten; het heeft het eerste recht van koop op 117 kavels, waarop woningbeleggingen zullen worden gerealiseerd voor het fonds in de stad Groningen en in Oosterhout (NB).

In alle drie de grondbanken wordt blijvend en in volle vaart de komende jaren gewerkt aan meer betaalbare woningen in Nederland.


beeldbijschrift: Gerealiseerd woongebied Castellum Oost in Houten op een locatie van een Rotij-grondbank.

Over BPD BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Namens meer dan zestig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance ruim 25 miljard euro in vastgoed en hypotheken. Wij kiezen voor duurzame investeringen met financieel én maatschappelijk rendement. Daarmee werken wij voor onze klanten (en hun klanten) aan een gezonde financiële basis en een aantrekkelijke leefomgeving. Voor nu, straks en later. www.syntrus.nl

Bekijk meer nieuwsberichten