RoosdomTijhuis Toggle menu
slider-werkenbij2

Bouwproces

 
 

VAN GRONDWERKZAAMHEDEN TOT OPLEVERING

Jouw nieuwe woning bouwen wij met geprefabriceerde wand-, vloer- en dakelementen. Vergeleken met het traditionele bouwproces biedt prefabricage ons als bouwer én jou als aanstaande bewoner veel voordelen.

Prefabricage zorgt voor een minimale foutmarge, biedt een hogere kwaliteit én is bijzonder duurzaam. Ook de kozijnen - inclusief glas en lak - kunnen we al in de betonfabriek tot op de millimeter nauwkeurig monteren. Omdat we geprefabriceerde onderdelen vlot kunnen plaatsen, is jouw woning snel wind- en waterdicht. Ook kunnen we hierdoor al onze werkzaamheden goed op elkaar laten aansluiten. Nóg een bijkomend voordeel is veel minder stof en afval op de bouwplaats. Dat is prettig voor iedereen die op de bouwplaats werkt, de omwonenden en natuurlijk het milieu.

Basis van een woning in enkele dagen

Zijn er dan ook nadelen? Eigenlijk niet. Prefabricage neemt wel wat voorbereiding in beslag, waardoor het iets langer duurt voordat jij voortgang ziet op de bouwplaats. Maar als de wand-, vloer- en dakelementen eenmaal klaar zijn, staat de basis van jouw toekomstige woning binnen enkele dagen!

Een zorgeloos bouwproces

Heb je tijdens het bouwproces vragen? Stel ze gerust aan jouw kopersbegeleider. We maken ons bouwproces voor jou graag zo zorgeloos mogelijk.

VIDEO| DE PREFABRICATIE VAN JOUW WONING

 
 

VIDEO | DE BOUW VAN JOUW WONING: 

 
 
bouwproces-grondwerk

GRONDWERK EN FUNDERING

De bouw van jouw nieuwe woning begint met het egaliseren van de ondergrond en het leggen van de fundering. We gebruiken geprefabriceerde funderingen, waardoor we de bouwtijd zo kort mogelijk kunnen houden. Na de fundering plaatsen we de geprefabriceerde vloerdelen van de begane grond.

 
 
bouwproces-prefab

PREFABRICAGE

Terwijl de fundering wordt gelegd, zijn de vakmensen in onze timmerfabriek al klaar met de productie van de geprefabriceerde kozijnen en dakdelen. Het voordeel van onze eigen timmerfabriek is dat we snel en efficiënt maatwerk kunnen produceren, afgestemd op jouw wensen. De kozijnen gaan naar de betonfabriek, waar ze in de betonwanden gemonteerd worden. De dakdelen gaan rechtstreeks naar de bouwplaats.

 
 
bouwproces-wanden-1

WANDEN

Over efficiëntie gesproken: jouw woning wordt gebouwd met geprefabriceerde buitenwanden waar de kozijnen al kant-en-klaar in verwerkt zijn. Dit is één van de redenen waarom we jou al zo vroeg in het proces om jouw woonwensen vragen - onze vakmensen gaan al snel voor je aan de slag! Zijn de wanden geplaatst, dan worden de eerste contouren van de woning zichtbaar.

 
 
bouwproces-steiger-1

STEIGERS

De basis van de woning staat, we kunnen verder met de bouw! De volgende stap: het monteren van de steigers. Jouw woning moet niet alleen goed gebouwd worden, het moet ook veilig gebeuren.

 
 
bouwproces-metselwerk

METSELWERK

Onze eigen architecten hebben voor de buitengevels met zorg passende gevelstenen uitgezocht. Hier gaan de metselaars mee aan de slag. Jouw woning krijgt hierdoor letterlijk vorm en kleur. Mooie gevels zijn goed gemetseld én vakkundig gevoegd. In de meeste gevallen worden de buitengevels van jouw woning nog traditioneel gemetseld. In sommige gevallen worden de wanden wel prefab gemetseld in de fabriek. 

 
 
72pkm

TRAP EN TIMMERWERK

Na de ruwbouwfase volgt de afbouwfase. We werken jouw nieuwe woning naar wens af. Dat begint met het plaatsen van de trap en de eerste aftimmerwerkzaamheden.

 
 
blok-groot-rt2

DAK

Slechte weersomstandigheden kunnen de bouwtijd vertragen. Daarom doen we er álles aan om jouw woning zo snel mogelijk wind- en waterdicht te maken. Gelukkig hebben de vakmensen in onze timmerfabriek het dak al geprefabriceerd. Als het dak is geplaatst leggen we meteen de dakpannen.

 
 
bouwproces-binnenwanden

BINNENWANDEN

Binnen plaatsen we ondertussen tussenwanden van Ytong cellenbeton. Deze betonsoort is enorm sterk, niet gevoelig voor vocht en warmte, brandwerend én heeft een uitstekende thermische isolatie. Zodra de tussenwanden staan, zijn ruimtes zoals de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers zichtbaar. De woning begint dus vorm te krijgen! En na de tussenwanden is het tijd om de gas-, water- en elektraleidingen te installeren.

 
 
bouwproces-vloer

AFDEKVLOER

De betonnen funderingsvloer wordt afgewerkt met een strakke afdekvloer. Heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan wordt die eerst gemonteerd op de funderingsvloer. Na het afwerken laten we de dekvloer twee dagen drogen. De betonnen funderingsvloer wordt afgewerkt met een strakke afdekvloer.  Heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan wordt die eerst gemonteerd op de funderingsvloer. Na het afwerken laten we de dekvloer twee dagen drogen.

 
 
bouwproces-keuken

KEUKEN EN BADKAMER

In elke woning is de keuken één van de belangrijkste ruimtes. De installatie van jouw nieuwe keuken is dan ook een spannend moment. Heb je een keuken gekozen in één van onze showrooms? Dan verzorgen wij voor de oplevering het installatiewerk en de complete montage, inclusief het tegelwerk. Heb je jouw keuken ergens anders gekocht, dan leggen wij de aansluitpunten aan.

 
 
bouwproces-spuitwerk

DE LAATSTE WERKZAAMHEDEN

De laatste fase is aangebroken. We werken de wanden en plafonds af, leggen elektra aan en installeren de verwarming. Daarna is de woning is helemaal klaar: comfortabel, duurzaam én energiezuinig.

 
 
bouwproces-kozijnen

BUITENSCHILDERWERK

Buiten leggen de schilders de laatste hand aan de afwerking van de houten delen van jouw woning. In de timmerfabriek is al het houtwerk al voorbehandeld en zijn alle kozijnen al afgelakt.

 
 
bouwproces-oplevering

OPLEVERING

Het is zover: de bouw van jouw woning is voltooid en je krijgt de sleutel in handen. Indien je hebt gekozen voor een controleur van Vereniging Eigen Huis, is deze persoon ook aanwezig bij oplevering.. Deze expert inspecteert dan samen met jou en ons de woning op fouten en gebreken. Zijn er opleverpunten? Dan zorgen wij dat deze binnen de afgesproken tijd worden opgelost. Natuurlijk wordt ook dit weer zorgvuldig gecontroleerd. Is alles in orde? Van harte gefeliciteerd! Wij wensen je veel woonplezier in jouw nieuwe Roosdom Tijhuis-woning!