Toggle menu
slider-werkenbij2

Bouwproces

 
 

Van grondwerkzaamheden tot oplevering

Roosdom Tijhuis bouwt haar woningen met geprefabriceerde wand- vloer- en dakelementen. Dit biedt ons als bouwer én u als aanstaande bewoner vele voordelen. 

Vergeleken met het traditionele bouwproces zorgt prefabricage voor een minimale foutmarge, biedt het een hogere kwaliteit (massief beton) en is het bijzonder duurzaam. Daarnaast kunnen de kozijnen (inclusief glas en lak) al in de betonfabriek, tot op de millimeter nauwkeurig, worden gemonteerd. Omdat geprefabriceerde onderdelen vlot geplaatst kunnen worden is de woning snel wind- en waterdicht, hierdoor komt er minder vocht in de woning en kunnen de werkzaamheden in de woning direct aansluiten. Een mooi bijkomend voordeel is veel minder stof en afval op de bouwplaats, wel net zo prettig voor de bouwers, omwonenden en natuurlijk het milieu! 

Zijn er dan ook nadelen? Eigenlijk niet. Prefabricage neemt wel wat voorbereiding in beslag waardoor het ten aanzien van traditionele bouw iets langer duurt voordat u werkzaamheden op de bouwplaats waarneemt. Maar als de wand- vloer- en dakelementen eenmaal klaar zijn, staat de basis van uw toekomstige woning binnen enkele dagen! Heeft u tijdens het bouwproces vragen? Stel ze gerust aan de kopersbegeleider, hij of zij staat u graag te woord. 

Video | De prefabricatie van uw woning:

 
 

De bouw van uw woning:

 
 
bouwproces-grondwerk

Grondwerk en fundering

De bouw van uw woning begint aan de basis, met het leggen van de fundering. Voordat we daaraan beginnen is het belangrijk dat de ondergrond goed wordt geëgaliseerd. We maken gebruik van geprefabriceerde funderingen, dit draagt er aan bij dat we de bouwtijd zo kort mogelijk kunnen houden. Na de fundering worden de geprefabriceerde vloerdelen van de begane grond geplaatst.

 
 
bouwproces-prefab

Prefabricage

Terwijl de fundering wordt gelegd zijn de vakmensen in onze timmerfabriek al klaar met de productie van de geprefabriceerde kozijnen en dakdelen. Middels onze eigen timmerfabriek kunnen we snel en efficiënt maatwerk produceren, afgestemd op de wensen van onze klanten. De kozijnen gaan naar de betonfabriek om ze daar in de betonwanden te monteren en de dakdelen gaan rechtstreeks naar de bouwplaats. 

 
 
bouwproces-wanden-1

Wanden

Over efficiëntie gesproken; uw woning wordt gebouwd met geprefabriceerde buitenwanden, waar de kozijnen al kant en klaar in verwerkt zijn. Dit is onder andere de reden dat wij tijdig om uw woonwensen vragen. Als de wanden zijn geplaatst, worden de eerste contouren van uw woning zichtbaar. 

 
 
bouwproces-steiger-1

Steigers 

Nu de basis van uw woning staat, kunnen we verder met de bouw. Het monteren van de steigers is een belangrijke volgende stap. Uw woning moet namelijk niet alleen goed gebouwd worden, het moet ook veilig gebeuren. 

 
 
blok-groot-rt2

Dak

Slechte weersomstandigheden kunnen de bouwtijd vertragen, dat risico willen we zoveel mogelijk beperken. Daarom doen we er alles aan om uw woning zo snel mogelijk wind- en waterdicht te maken. Onze timmerfabriek heeft uw dak al geprefabriceerd en kan dus vlot worden geplaatst. Daarna leggen we meteen de dakpannen. 

 
 
bouwproces-metselwerk

Metselwerk

De metselaars gaan aan de slag met de buitengevels, waarvoor onze eigen architecten met zorg passende gevelstenen hebben uitgezocht. Uw woning krijgt hierdoor letterlijk meer vorm en kleur. Het voegen van het metselwerk is een vak op zich. Mooie gevels zijn goed gemetseld én vakkundig gevoegd. In tegenstelling tot de geprefabriceerde betonwanden worden de buitengevels van uw woning nog traditioneel gemetseld.

 
 
bouwproces-trap

Trap en timmerwerk

Na de ruwbouwfase beginnen we met de afwerking van uw woning. Deze afbouwfase begint met het plaatsen van de trap en de eerste aftimmerwerkzaamheden.


 
 
bouwproces-binnenwanden

Binnenwanden

Binnen worden ondertussen de Ytong tussenwanden geplaatst. Ytong cellenbeton is enorm sterk, ongevoelig voor vocht en warmte, brandwerend en heeft een uitstekende thermische isolatie. Nu de tussenwanden er staan, worden ruimtes zoals de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers zichtbaar; uw woning begint vorm te krijgen. Daarnaast worden de gas- water- en elektraleidingen geïnstalleerd. 


 
 
bouwproces-vloer

Afdekvloer

De betonnen funderingsvloer wordt afgewerkt met een strakke afdekvloer. 

Heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan wordt die eerst gemonteerd op de funderingsvloer. Na het afwerken laten we de dekvloer twee dagen drogen.

 
 
bouwproces-keuken

Keuken en badkamer

Eén van de belangrijkste ruimtes in uw woning is de keuken. De installatie van uw nieuwe keuken is dan ook een spannend moment. Heeft u een keuken gekozen in één van onze showrooms? Dan verzorgen wij voorafgaand de oplevering het installatiewerk en de complete montage, inclusief het tegelwerk. Koopt u elders een keuken, dan leggen wij alleen de aansluitpunten aan en regelt u na de oplevering zelf de rest. Voor de afwerking van uw badkamer en de toiletruimtes hanteren we hetzelfde principe.

 
 
bouwproces-spuitwerk

Spuitwerk en installatie

De laatste fase van de afwerking is aangebroken, uw woning nadert zijn voltooiing. De wanden en de plafonds worden afgewerkt, elektra aangelegd en de verwarming geïnstalleerd. 

Uw woning is helemaal klaar: comfortabel, duurzaam en energiezuinig. 

 
 
bouwproces-kozijnen

Buitenschilderwerk

Buiten leggen de schilders de laatste hand aan de afwerking van de houten delen van uw woning. 

In de timmerfabriek is al het houtwerk al voorbehandeld en zijn alle kozijnen al afgelakt.

 
 
bouwproces-oplevering

Oplevering

Dan is het zover, de bouw van uw woning is voltooid! Nadat wij de woning aan u op hebben geleverd, krijgt u de sleutel van uw nieuwe woning in handen. Een nieuwe woning in ontvangst nemen is voor u geen dagelijks werk. Indien u ervoor gekozen heeft, dan is er bij de oplevering ook een controleur aanwezig van Vereniging Eigen Huis. Hij staat u bij en inspecteert samen met u en ons de woning op fouten en gebreken. Zijn er zogenaamde opleverpunten? Dan zorgen wij ervoor dat deze binnen de afgesproken tijd worden verholpen. Ook dat wordt weer zorgvuldig gecontroleerd. 

Van harte gefeliciteerd! Wij wensen u veel woongenot in uw nieuwe Roosdom Tijhuis woning!