RoosdomTijhuis Toggle menu
mg-7281-fotostudio7-1

Bouw Groenpoort in Veenendaal feestelijk van start

31 mei 2024
 
 
Nieuws
 
 

Bouw Groenpoort Veenendaal feestelijk van start

,,Groenpoort wordt een heerlijke, groene wijk met een statige singel, parkzones en groene brinkjes in elke buurt.”

Het was afgelopen vrijdag feest in Veenendaal-oost! Kopers van nieuwbouwproject De Groene Lanen legden samen met wethouder Engbert Stroobosscher een funderingsplaat voor hun eigen huis. Met die symbolische handeling gaven ze het startsein voor de bouw. Met een hapje en een drankje werd gevierd dat de bouwwerkzaamheden in de wijk Groenpoort van start zijn gegaan.

Martin Companje, directeur van ontwikkelende bouwer Roosdom Tijhuis, trapte de feestelijke bijeenkomst af: ,,Vandaag ontvangen wij op de bouwplaats met veel plezier de kopers van onze projecten De Groene Lanen fase 1 en 2 en van De Veense Veste. Dit zijn de eerste woningen die in Groenpoort worden gebouwd. Dat geldt ook voor een aantal sociale huurwoningen, die wij voor Veenvesters gaan bouwen.” Nadat de vloerplaat op zijn plek werd gelegd, sprak wethouder Stroobosscher van gemeente Veenendaal de kopers en betrokken relaties toe. Hij blikte ook even terug op het afgelopen jaar. In april 2023 werd gestart met het bouwrijp maken van de grond waar Groenpoort verrijst. Er werd ook zo’n 90 km aan kabels en leidingen in de grond gelegd. Die klussen werden onder vaak bijzonder natte omstandigheden geklaard door aannemers Smink, Van den Heuvel en Vorovo. Zij kregen van de wethouder een speciaal woord van dank. 


PIONIEREN IN ‘T GROEN 

,,Alle betrokkenen hebben geweldig werk verzet, dank daarvoor!”, zei Stroobosscher en hij vervolgde, zich richtend op de straks eerste bewoners van Groenpoort: ,,Nog even geduld en dan kunnen jullie, de pioniers van Groenpoort, genieten van je nieuwe woning in deze fijne wijk. Binnenkort staat de basis, maar Groenpoort gaat pas écht leven als jullie de woningen betrekken en zorgen voor leven in de wijk. Samen starten in een nieuwbouwwijk schept een band. Maak er wat moois van! Plant bloemen in je tuin, deel gereedschap, drink eens een kop koffie met elkaar terwijl de kinderen met elkaar spelen. Een wijk waar buren naar elkaar omzien is een fijne plek om te wonen.” 

BIJNA ENERGIENEUTRAAL 

De gloednieuwe, hypermoderne energiecentrale van DEVO zal zorgen voor de benodigde energie. Als het buiten warm is worden de woningen gekoeld, is het buiten koud dan zorgt de energiecentrale dat bewoners er warmpjes bij zitten. Is er energie over, dan wordt de warmte opgeslagen in een warmtebuffer waaruit tijdens vraagpieken kan worden geput. De woningen krijgen zonnepanelen die helpen bij het energieverbruik en hemelwa-ter wordt op een slimme manier afgevoerd. Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost en gemeente Veenendaal doen er alles aan om de nieuwe bewoners een fijne, duurzame leefomgeving te bieden. 

I-CENTRUM 

Of Groenpoort ook iets voor jou is? Dat merk je snel genoeg als je het i-centrum aan de Van Essenlaan 1 binnenloopt om je daar te laten informeren. De informatrices kunnen je alles vertellen over de wijk, de beschikbare woningen en de status van de bouw. Sacha Berg, als communicatieadviseur voor Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost al sinds 2009 betrokken bij de realisatie van Veenendaal-oost, vertelt er vol enthousiasme over. ,,Niet te geloven dat het al bijna 15 jaar geleden is dat de eerste bewoners van Oost hun huizen betrokken! De wijk heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen. De woningen zijn van hoge kwaliteit en dat geldt ook voor de openbare ruimte.” 

WONINGEN EN KAVELS 

Sacha vervolgt: ,,Mensen wonen hier gewoon met veel plezier en zetten mooie stappen in hun wooncarrière. Dat doen ze ook binnen de wijk; er stromen regelmatig bewoners van de destijds eerst opgeleverde wijk Buurtstede door naar Groenpoort. Groenpoort wordt een heerlijke, groene wijk met een statige singel, parkzones en groene brinkjes in elke buurt. Een ruim aanbod aan voorzieningen zoals winkels, zorg en scholen liggen al op steenworp afstand in Oost. De wijk krijgt een eigen ontsluiting naar de rondweg, dus je zit straks zó op de snelweg A12.” ,,In het i-centrum informeren wij je over de wijk en de lopende nieuwbouwprojec-ten. Dus loop gerust eens binnen”, vervolgt Sacha. ,,Wil je graag je eigen huis bouwen in Oost? Ook dat kan. Dit najaar gaan er weer vrije kavels in Groenpoort in verkoop. In onze nieuwsbrief lees je tezijnertijd wanneer dat is.’’ 


EEN EERSTE KENNISMAKING 

Afgelopen vrijdagmiddag tijdens de startbouwviering stonden de aanwezigen nog met hun voeten op de kale grond. Over een paar maanden is dat anders. Dan worden de contouren van hun woonomgeving zichtbaar. Onder het genot van een hapje en een drankje maakten de nieuwe bewoners van Groenpoort alvast kennis met elkaar. Ondanks de regen was het een gezellige bijeenkomst. De eerste zaadjes voor een nieuw leven in Groenpoort zijn geplant!  

Bekijk meer nieuwsberichten