Toggle menu
34423-1

De Hoprank in Peize feestelijk geopend

 
 
Nieuws
 
 

Op donderdag 30 maart is Interzorg De Hoprank officieel geopend! Een moment dat bewust is gekozen nadat veel cliënten hun intrek hadden genomen in deze nieuwe locatie, medewerkers hun draai hebben gevonden én het voorjaar is begonnen. De juiste tijd dan ook om de eerste bomen bij de entree te laten planten door burgemeester Smid van de gemeente Noordenveld, de heer Dontje en de heer De Leeuw, voorzitter van de cliëntenraad. 

Vanaf 2017 is er gewikt, gewogen, overlegd en gerekend om vervolgens in maart 2020 te kunnen starten met de sloop. Maar ... met stenen bouw je een huis, met mensen en liefde een thuis. Inmiddels is De Hoprank een thuis voor 60 cliënten, een fijne werkplek voor bijna 70 mensen en evenzoveel vrijwilligers en staat de deur altijd open voor naasten en inwoners van Peize. 

Gedurende 2,5 jaar is stevig gebouwd aan een mooi thuis met betrokken medewerkers, jong, oud, ervaren of nog in de leer, maar allemaal met veel energie om iets nieuws te durven starten. Die start is gemaakt en nu bijna een half jaar na de oplevering, konden we met veel genodigden en nauw betrokkenen bij de bouw met een heel goed gevoel terugblikken. 


Een thuis

De middag begon met prachtige muziek van 'Muziek aan bed', gevolgd door een warm woord van welkom  door Heleen Rietsema, zorgmanager van De Hoprank. Vervolgens toog iedereen naar buiten voor het planten van de bomen. Hierna blikten Elly van der Woude, manager INNService, en burgemeester Kees Smid terug op de bouw en de rol van De Hoprank in Peize en vertelde Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis, over de plezierige samenwerking met Interzorg.

Bekijk meer nieuwsberichten