RoosdomTijhuis Toggle menu
social-sofa

De Social Sofa De Hoprank gereed

22 december 2023
 
 
Nieuws
 
 

Social Sofa bij Interzorg De Hoprank na 2.000 uren plakken gereed.

Er is ruim 2000 uur aan gewerkt: de met steentjes beklede sofa die sinds kort bij de voordeur van Interzorg De Hoprank staat! De zogenaamde Social Sofa is een cadeau van bouwbedrijf Roosdom Tijhuis dat verantwoordelijk was voor de bouw van de nieuwe Hoprank.

De bank werd in het najaar van 2022 helemaal kaal bij De Hoprank naar binnen gereden. Een Social Sofa staat voor ontmoeting, sociale contacten en verbindingen tot stand brengen (zie www.socialsofa.com). Dat idee sprak Roosdom Tijhuis en Interzorg aan, temeer omdat De Hoprank middenin Peize staat en Interzorg ook een centrale ontmoetingsplek wil zijn, waar cliënten, familie en omwonenden elkaar kunnen treffen.

De bank heeft ruim een jaar in het restaurant De Hoprank gestaan, waar een vaste groep van 6 vrijwilligers wekelijks heel precies mozaïeksteentjes aanbracht op de bank. Hiervoor was een gedetailleerd ontwerp gemaakt, met daarin de zes elementen die men in Peize tegenkomt en waarnaar ook de afdelingen in De Hoprank zijn genoemd: Klaproos, Fazant, Otter, Lepelaar, Ijsvogel en Hopplant. Niet alleen vrijwilligers werkten aan de bank, ook medewerkers en bewoners van De Hoprank, deelnemers van de dagbesteding en familieleden. Het werken aan de bank zorgde ook voor de nodige reuring in het restaurant: de heren aan de stamtafel waren prima opzichters en andere bewoners kwamen vaak een kijkje nemen en een praatje maken.

Voor vrijwilligers Erika, Froukje, Son Ja, Coby, Hilly en Marleen zit het werk er op; de dames zijn hartstikke trots op het resultaat: “We gaan het mozaïeken zeker missen. Het was bijna meditatief om zo met je handen bezig te zijn en daarnaast natuurlijk heel gezellig met de mensen in De Hoprank,” aldus één van de vrijwilligers.

De bank zal in het voorjaar worden verplaatst naar een plekje onder de bomen voor bij De Hoprank. Zo kan iedereen van de bank en leuk gezelschap genieten! De tekst op de bank luidt immers ‘De Hoprank gebouwd steen voor steen. Een zitplaats voor iedereen.’

Bekijk meer nieuwsberichten