Toggle menu
persbericht-nieuwbouw-berghorst-enter-fase-2-ontwerp

Duurzame appartementen in groene woonwijk Enter

07 september 2023
 
 
Nieuws
 
 

Aan de rand van de rivier de Regge vind je Enter. De komende jaren wordt hier hard gewerkt aan het nieuwbouwplan de  Berghorst. Roosdom Tijhuis bouwt in opdracht van Reggewoon 15 appartementen in de Berghorst te Enter.

Opdrachtgever Reggewoon vindt het belangrijk dat in alle wijken sociale huurwoningen staan, zo ook in nieuwbouwwijken. Daarbij wordt er gestreefd naar een gebied dat zorgt voor voldoende diversiteit in type woningen en differentiatie in huurprijs. In Berghorst Enter komen daarom naast sociale huurwoningen ook appartementen. Op woensdag 6 september hebben Martin Companje directeur Roosdom Tijhuis en John Olde Olthof directeur bestuurder Reggewoon het contract getekend voor de bouw van de appartementen. Er komt een wooncomplex bestaande uit 15 appartementen.

Variatie in woningen

Alle woningen zijn geschikt voor 1- en 2- persoonshuishoudens. De duurzame appartementen hebben een woonoppervlak vanaf 54 m2. Er komen vijf appartementen met twee slaapkamers van circa 67 m2 woonoppervlak. Alle woningen hebben een balkon en een eigen berging in het gebouw.

Maximaal aantal zonnepanelen

Alle appartementen worden gasloos opgeleverd. Op het dak wordt het maximaal aantal zonnepanelen geplaatst, zodat de woningen nog energiezuiniger zijn. Ook wordt een warmtepomp aangebracht en ventilatie met warmteterugwinning. De nieuwe bewoners wonen en leven straks op een duurzame en energiezuinige manier, volledig elektrisch.

Bekijk meer nieuwsberichten