Toggle menu
1-5

Eerste bouwfase nieuwbouw Interzorg De Hoprank in Peize opgeleverd

 
 
Nieuws
 
 

Eerste bouwfase De Hoprank gereed 

Op dinsdag 30 maart 2021 werd de eerste fase van de nieuwbouw van Interzorg De Hoprank in Peize opgeleverd. Voor de oplevering ontving Marcel Kemfers, manager Huisvesting van Interzorg, het document van oplevering uit handen van Remco Mestebeld, projectleider van bouwbedrijf Roosdom Tijhuis. 

Bijna een jaar geleden werd de bouwovereenkomst voor de nieuwbouw voor De Hoprank ondertekend. Kort daarna werd gestart met de sloop van het eerste gedeelte. De start van de nieuwbouw viel samen met de eerste lockdown vanwege het coronavirus. Gelukkig heeft de bouw niet veel hinder ondervonden van alle maatregelen en is de bouw volgens planning én veilig verlopen. Gert Jan Janssen, projectleider van Roosdom Tijhuis, werkte dagelijks op de bouwplaats en staat deze dag te glimmen van trots: ‘We hebben met alle partijen zo goed en fijn samengewerkt. Dat zie je echt terug, het resultaat mag er zijn!”

Zorgmanager Ilse Mellema-Peper en Teamleider Facilitair Simon Wachtmeester kunnen ook niet wachten totdat zij de sleutels ontvangen van Marcel. Symbolisch overhandigt Marcel hun de eerste steen van De Hoprank met de tekst ‘Thuis in Peize’. Het tweetal hoopt in de zomer, wanneer de coronamaatregelen het toestaan, in kleine kring alsnog deze eerste steen met cliënten te kunnen plaatsen in het nieuwe voorhuis: “Met elkaar, dus met cliënten, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers is het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe omgeving waarin alle cliënten van de juiste zorg worden voorzien: Het zal helemaal feest zijn, wanneer in 2022 ook bouwfase twee gereed is en alle cliënten weer thuis zijn in Peize. Wat zal het fijn zijn om hier met elkaar te wonen én te werken!”

Tweede bouwfase

In april zullen 20 cliënten verhuizen naar een nieuw appartement. De andere cliënten verhuizen eerst naar een tijdelijke woonruimte bij Interzorg De Hullen in Roden. Het uitgangspunt hierbij is dat cliënten zo min mogelijk keren verhuizen en dat iedere cliënt in een prettige en veilige omgeving woont, passend bij de zorgbehoefte.

Bekijk meer nieuwsberichten