RoosdomTijhuis Toggle menu
hoofdlijnenakkoord-stougjeswijk-marc-lelieveld

Hoofdlijnenakkoord voor ontwikkeling Stougjeswijk Oud-Beijerland

13 oktober 2023
 
 
Nieuws
 
 

Hoofdlijnenakkoord voor ontwikkeling Stougjeswijk Oud-Beijerland

Op woensdag 11 oktober sloegen gemeente Hoeksche Waard en 8 marktpartijen de handen ineen om de bouw van de nieuwe wijk, ‘Stougjeswijk’ in Oud-Beijerland mogelijk te maken. Wethouder Robin Heij en vertegenwoordigers van de 8 marktpartijen tekenden het hoofdlijnenakkoord. Dit akkoord is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied waar 2.485 nieuwe woningen komen. Het benadrukt ook de samenwerking tussen de partijen en de gezamenlijke visie voor de nieuwe wijk. De nieuwe wijk is gepland tussen de Stougjesdijk en de N217 in Oud-Beijerland.

Om de ontwikkeling van Stougjeswijk mogelijk te maken, werkt de gemeente met 8 partijen samen: BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, AM, Ballast Nedam Development, Roosdom Tijhuis, Achmea Real Estate, Van der Vorm, ABB Bouwgroep en Adriaan van Erk.

Toekomstbestendige wijk, mix van woningen voor alle doelgroepen
Stougjeswijk wordt een toekomstbestendige en duurzame wijk. In de nieuwe wijk vind je verschillende soorten woningen. Van appartementen tot vrijstaande woningen, zowel koop als huur. De openbare ruimte wordt zo ingericht dat het bewoners uitnodigt elkaar te ontmoeten. Daarnaast komen er verschillende voorzieningen in de wijk, zoals een buurtcentrum, een school, speel- en recreatieplekken. In totaal worden er 2.485 woningen gebouwd, waarvan 70% in het betaalbare segment (inclusief 30% sociale huur via HW Wonen) en 30% in het dure segment.

“Stougjeswijk is nodig om aan de huidige en toekomstige vraag naar woningen te voldoen”, vertelt wethouder Robin Heij. “We willen dat Stougjeswijk een fijne plek wordt om te wonen en die positief bijdraagt aan de wensen die we hebben voor de Hoeksche Waard op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg en duurzaamheid. Een toekomstbestendige en groene wijk met woningen en appartementen voor verschillende doelgroepen, zoals kopers, huurders, starters, doorstromers en senioren. Wat ik mooi vind aan dit plan is dat het aan de behoeften van verschillende groepen mensen tegemoetkomt. We bouwen er niet alleen woningen, maar we realiseren vooral een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. En met de aanleg van goede fietspaden en de komst van een vrijliggende snelle R-net busbaan verbinden we Stougjeswijk met de rest van de omgeving”, vervolgt wethouder Robin Heij.

De marktpartijen: “Als ontwikkelpartijen delen we met de gemeente samen een krachtige visie voor een nieuwe toekomstgerichte en duurzame wijk op deze locatie. We bouwen een wijk waar je kunt wonen, verblijven, ontmoeten en vooral genieten. Het Hoeksche Waardse landschap vormt de basis voor de nieuwe wijk. Met de polder, de dijk en de kreek als zichtbare elementen. Door een mix aan woningen en woonvormen voor alle leeftijden aan te bieden zorgen we ervoor dat Stougjeswijk bestaat uit verschillende buurtjes met diverse groottes. Het is heel mooi om vanuit een gedeelde visie samen te mogen werken aan het ontstaan van deze nieuwe wijk.”

Bestemmingsplan Stougjeswijk
Tijdens 2 inloopavonden in september en oktober ontvingen omwonenden en andere belangstellenden informatie over de plannen. Ook gaven de bezoekers van die avond hun inbreng mee voor de verdere planontwikkeling. Het plan voor Stougjeswijk wordt in de komende periode nog verder uitgewerkt.

Op www.stougjeswijk.nl en www.gemeentehw.nl/stougjeswijk staat alle informatie over het project.

Planning Stougjeswijk
De marktpartijen verwachten in 2024 te starten met de bouw. Oplevering van de eerste woningen wordt in 2025 verwacht. Het streven is dat de R-net busbaan er bij de oplevering van de eerste woningen ligt. In 2039 worden naar verwachting de laatste woningen opgeleverd en is Stougjeswijk helemaal af.

Op de hoogte blijven van deze fraaie ontwikkeling?
Inschrijven voor de nieuwsbrief 'Oud-Beijerland - Stougjeswijk' kan via de Roosdom Tijhuis projectwebsite Stougjeswijk of op de gezamenlijke gebiedswebsite stougjeswijk.nl.

Bekijk meer nieuwsberichten