RoosdomTijhuis Toggle menu
img-3375

In Veenendaal wordt samengewerkt aan goede en betaalbare woningen

23 mei 2024
 
 
Nieuws
 
 

Samenwerken aan goede en betaalbare woningen

Veenvesters en Roosdom Tijhuis ondertekenen overeenkomst en voegen 28 sociale eengezinswoningen toe aan Groenpoort in Veenendaal-Oost.

Volgend voorjaar is Veenendaal-Oost 28 nieuwe energiezuinige eengezinswoningen rijker. Ontwikkelende bouwer Roosdom Tijhuis en woningcorporatie Veenvesters ondertekenden op donderdag 23 mei de overeenkomst voor de bouw van 28 sociale huurwoningen. Het is het eerste gezamenlijke nieuwbouwproject van Roosdom Tijhuis en Veenvesters in Groenpoort.

Wonen tussen stad en natuur

In Groenpoort wordt de komende jaren een divers aanbod van 970 woningen gebouwd, verdeeld over zes kleinschalige buurten. Samen met bewoners bouwen de organisaties aan een fijne en duurzame woonomgeving. In Groenpoort staat groen wonen centraal. In een oase van rust wonen nieuwe inwoners in de Gelderse Vallei. Ze wonen écht tussen stad en natuur. Op deze prachtige plek komen straks twee blokken met 16 en 12 energiezuinige sociale eengezinswoningen. De planning is dat de bouw start in juni 2024. Om de samenwerking officieel te maken, tekende de organisaties vandaag een overeenkomst.

Mooi ontwerp en energiezuinig

We schenken veel aandacht aan het uiterlijk van deze nieuwe woningen. Aan de binnenkant én aan de buitenkant. Ze staan aan de rand van Groenpoort en zijn daarmee bepalend voor het uiterlijk van de wijk. Martin Companje, algemeen directeur Roosdom Tijhuis: "De woningen die we gaan bouwen zijn een echte eyecatcher. We hebben fraaie en opvallende accenten toegevoegd aan de gevels. Zo vormen beide blokken een mooie entree naar de rest van Groenpoort."

Daarnaast is er aandacht geschonken aan energiezuinigheid. Trees van Haarst, directeur-bestuurder Veenvesters: "Met deze bouw zorgen we voor betaalbare en energiezuinige huizen. De huizen hebben energielabel A+++ en sluiten we aan op stadsverwarming. Deze woningen zijn voor huurders een mooie stap naar toekomstbestendig wonen."

Meer informatie?

Om te kunnen reageren op een sociale huurwoning moet u ingeschreven staan bij Huiswaarts.nu. Wilt u meer weten over dit project? Binnenkort vindt u op veenvesters.nl/projecten meer informatie. Houd onze website goed in de gaten. Wilt u meer weten over Groenpoort? Ga dan naar veenendaaloost.nl/groenpoort of naar onze projectwebsite Houtvink (26 woningen) waarmee Roosdom Tijhuis op donderdag 13 juni 2024 in verkoop gaat.

Martin Companje (rechts), algemeen directeur Roosdom Tijhuis en Trees van Haarst (links), directeur-bestuurder van Veenvesters tekenden de turnkey overeenkomst in bijzijn van projectleider René Schoutsen (midden).

 
 

Bekijk meer nieuwsberichten