RoosdomTijhuis Toggle menu
afbeelding1

Intentieovereenkomst 'Buurtje Wemmersweerd' te Doesburg getekend

27 november 2022
 
 
Nieuws
 
 

De intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van “Buurtje Wemmersweerd” is getekend. Namens de gemeente Doesburg werd de overeenkomst getekend door Wethouder Birgit van Veldhuizen. Algemeen Directeur Martin Companje (Roosdom Tijhuis) en Erik Makkinga (BPD) tekenden namens Rotij Projecten (samenwerking tussen BPD Gebiedsontwikkeling en Roosdom Tijhuis). Met de ontwikkeling wordt een stap gezet om te zorgen voor nieuw woningaanbod, waarbij duurzaam ontwikkelen centraal staat.

In Doesburg is er behoefte aan nieuw woningaanbod, gezien de huidige krapte op de woningmarkt. Op maandag 21 november is er een intentieovereenkomst getekend door de gemeente Doesburg en Rotij projecten voor “Buurtje Wemmersweerd”. Deze overeenkomst is de start van de ontwikkeling van de genoemde locatie. Er wordt gestreefd naar een prachtig plan, waarbij rekening wordt gehouden met inpassing in de landelijke omgeving.

“Buurtje Wemmersweerd” krijgt een landelijke uitstraling. Dat betekent dat de wijk ruim van opzet wordt, met veel groen. Er is een stedenbouwkundig bureau geselecteerd, deze start met een stedenbouwkundig plan van het gebied.

Bekijk meer nieuwsberichten