Toggle menu
vogelvlucht-zonder-arcering

Laatste fase in nieuwbouwwijk Lombok Zuid

21 september 2022
 
 
Nieuws

Nieuwbouw Lombok Zuid

 
 

In augustus 2018 ging de eerste fase in verkoop van de totaal circa 200 woningen die de nieuwbouwwijk Lombok-Zuid in Eerbeek omvat. De verkoop en de bouw van de woningen verliep in een razend tempo. De bouw van deze laatste fase, bestaande uit 36 woningen, start in het 4e kwartaal van 2022 en circa een jaar later zal de wijk volledig gerealiseerd zijn.

Roosdom Tijhuis uit Rijssen heeft zowel in Brummen als Eerbeek de afgelopen jaren al vele woningen gebouwd en is trots op het resultaat. “Binnen het plangebied Lombok-Zuid is veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit, waterinfiltratie, groen- en speelvoorzieningen en wordt er natuurlijk volgens de laatste duurzaamheidseisen gebouwd. We hebben echt ons best gedaan om er een gevarieerd programma van te maken wat voorziet in de lokale behoefte. De wijk bestaat straks uit een mix van eengezinswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. De vraag naar woningen in Eerbeek en in de gemeente Brummen is groot en met dit gemixte woningprogramma kunnen we daarin goed voorzien. Ook zijn er meerdere woningen verkocht welke toekomstbestendig gebouwd zijn. Dat wil zeggen dat de bad- en slaapkamer op de begane grond gerealiseerd is. Dus van starter tot doorstromer tot senioren hebben uiteindelijk woningen bij ons gekocht”, aldus Jean-Paul Schoemaker, planontwikkelaar bij Roosdom Tijhuis.

De overeenkomst tussen gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis is al voor 2018 tot stand gekomen. De nauwe samenwerking tussen zowel de uitvoeringspartijen als op ambtelijk- en bestuurlijk niveau gaat dus al ver terug in de tijd en wordt als prettig ervaren waarbij beide partijen hetzelfde belang hebben, huizen ontwikkelen en bouwen om aan de forse vraag binnen de kern Eerbeek en de gemeente Brummen te voldoen.

“Het tempo waarin de woningen in Lombok-Zuid elke keer zijn verkocht onderstreept de grote behoefte aan nieuwe woningen in onze gemeente. Ook mooi dat de sleutel van deze woningen voor het overgrote deel in de handen van Eerbeekenaren terecht is gekomen. We wensen alle nieuwe bewoners veel woongeluk toe. De grote interesse in de woningen op Lombok-Zuid geeft ons als gemeente de uitdaging om ook tempo te houden in de bouw van woningen elders in onze gemeente. Het werk stopt voor ons niet bij de laatste woningen op Lombok, maar gaat dus in vol tempo door.”

Pouwel Inberg – wethouder RO Gemeente Brummen.

De kopers van de laatste fase hebben inmiddels de planning ontvangen waarbij uit wordt gegaan van start bouw in het vierde kwartaal van 2022. Ongeveer een jaar later zal de allerlaatste woning worden opgeleverd. Roosdom Tijhuis is gestart op 25 augustus met de verkoop van nieuwe woningen in plan Elzenbos II in Brummen. Aangezien de vraag naar nieuwe woningen in de gemeente Brummen nog steeds enorm is, hoopt Roosdom Tijhuis op een vlot vervolg zodat zij kunnen blijven bijdragen aan het toevoegen van nieuw aanbod in de gemeente Brummen.


Bekijk meer nieuwsberichten