Toggle menu
photo-6619982-dji-846-jpg-3985019-0-202262416308-photo-original

Nieuwbouwwoningen als bouwpakket uit de fabriek

 
 
Nieuws
 
 

Nieuwbouwwoningen als bouwpakket uit de fabriek

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond: de nieuwe eengezinswoningen die Roosdom Tijhuis in opdracht van Veenvesters bouwt in Veenendaal-Oost. Die snelheid heeft alles te maken met het bouwconcept ‘gevelklaar’. De wanden — compleet met kozijnen en goede isolatie — komen als bouwpakket aan op de bouwplaats en worden daar ‘gemonteerd’ tot nieuwe woningen.

Eind maart is gestart met de bouw van de eerste tien woningen op de eilanden H en I. Nog voor de bouwvak worden die opgeleverd. Deze week vierden Veenvesters en Roosdom Tijhuis de ‘start bouw’ van de overige negentien woningen op eiland K. Alle woningen hebben het BENG label voor bijna energieneutrale gebouwen. Ze worden allemaal voorzien van zonnepanelen en aangesloten op de stadsverwarming.

Duurzaam, betaalbaar en snel
“In de opdracht van Veenvesters stonden drie woorden centraal: duurzaam, betaalbaar en snel”, zegt Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis. “Met ons ‘Identis-concept’ kunnen we daar helemaal aan voldoen. Ik ben blij met deze kans om huurders van Veenvesters dit woonconcept in de praktijk te laten ervaren. Ontwikkelen en bouwen kan hiermee sneller en duurzamer en ook nog eens betaalbaar.”

Publiek geld verantwoord besteden
Ook Theo van Heukelom, manager Vastgoed bij Veenvesters is enthousiast. “Wij willen ervaring opdoen met conceptueel te bouwen, met behulp van prefab-technieken. Veenvesters werkt met publiek geld. Dat moeten we verantwoord besteden en dat doen we met dit concept.” Kadir Aydogan, projectleider bij Veenvesters vult aan: “Als corporatie moeten we openstaan voor innovaties zoals deze. Onze huurders, wij en de samenleving kunnen daarvan profiteren.”

Wanneer de woningen in de verhuur gaan, is nog niet bekend. Veenvesters informeert geïnteresseerden hierover via veenvesters.nlwww.huiswaarts.nu en facebook.com/veenvesters.

Bekijk meer nieuwsberichten