RoosdomTijhuis Toggle menu
whatsapp-image-2024-05-15-at-083424

Officiële start bouw 15 appartementen ‘De Berghorst’ in Enter

15 mei 2024
 
 
Nieuws
 
 

Officiële start bouw 15 appartementen ‘De Berghorst’ in Enter

Berghorst
Aan de noordkant van Enter wordt de wijk De Berghorst uitgebreid. De 15 appartementen die Roosdom Tijhuis hier in opdracht van Reggewoon bouwt, is daar onderdeel van. In de wijk komt een mix van diverse woningmodellen, zo ontstaat er een gevarieerde wijk waar iedereen zich thuis kan voelen.

Reggewoon vindt het belangrijk dat in alle wijken sociale huurwoningen staan, zo ook in nieuwbouwwijken. Daarbij streeft Reggewoon er naar om in ieder gebied te zorgen voor voldoende diversiteit in type woningen en differentiatie in huurprijs. In Berghorst Enter komen daarom naast sociale huurwoningen ook appartementen.

“De 15 appartementen in de Berghorst is de eerste ontwikkeling die wij voor Reggewoon mogen uitvoeren. De funderingen, kozijnen en daken worden in eigen huis gebouwd, dat zorgt voor een snelle doorlooptijd. We kijken uit naar een voorspoedige bouw.” Aldus Martin Companje.

Variatie in woningen
Alle woningen zijn geschikt voor 1- en 2- persoonshuishoudens. De appartementen hebben een woonoppervlak vanaf 54 m2. Er komen vijf appartementen met twee slaapkamers, deze hebben een oppervlak van ongeveer 67 m2. Alle woningen hebben een balkon en een eigen berging in het gebouw.

Maximaal aantal zonnepanelen
Alle appartementen worden gasloos opgeleverd. Op het dak wordt het maximaal aantal zonnepanelen geplaatst, zodat de woningen nog energiezuiniger zijn. Ook wordt een warmtepomp aangebracht en ventilatie met warmteterugwinning. De nieuwe bewoners wonen en leven straks op een duurzame en energiezuinige manier, volledig elektrisch.

Bekijk meer nieuwsberichten