Toggle menu
schets1 opbroek noord.jpg

Ondertekening overeenkomsten Opbroek Noord en Oost

 
 
Nieuws

Ondertekening overeenkomsten Opbroek Noord en Oost

 
 

Op donderdag 23 december, een mooi moment zo vlak voor de feestdagen, heeft Roosdom Tijhuis de overeenkomst met betrekking tot de ontwikkeling van Opbroek Noord en Opbroek Oost met de gemeente Rijssen-Holten getekend.

In een ontspannen sfeer zijn door Martin Companje (Roosdom Tijhuis) en Wethouder Erik Wessels (gemeente Rijssen-Holten) de overeenkomsten ondertekend die het mogelijk maken om de woningbouw ontwikkeling op Opbroek Noord en Opbroek Oost tot uitvoer te brengen.

Opbroek Noord
Na een gedegen voorbereiding en constructief overleg zijn de partijen, binnen Opbroek Noord, tot een mooi gevarieerd woningprogramma, bestaande uit 106 woningen (zowel koop- als huurwoningen), voor de inwoners van Rijssen-Holten gekomen. Binnen het plangebied is veel aandacht besteed aan de klimaatmaatregelen, waterinfiltratie, groenvoorziening en wordt er natuurlijk volgens de laatste milieueisen gebouwd (volgens de BENG-norm). "We hebben echt ons best gedaan om er samen een gevarieerd programma van te maken wat voorziet in de lokale behoefte. De vraag is groot en met dit woningprogramma kunnen we daarin voorzien", aldus Wethouder Erik Wessels.

Martin Companje en Wethouder Erik Wessels

Het is de bedoeling om in augustus 2022 te starten met de bouw van de woningen eerste woningen in Opbroek Noord. De bouwplannen worden op dit moment voorbereid. In februari 2022 wordt bekend gemaakt hoe en wanneer de verkoop van de kavels en woningen plaatsvindt. Naar verwachting zal dit aan het begin van het tweede kwartaal in 2022 zijn. Roosdom Tijhuis zal deze informatie via nieuwsbrieven, de projectwebsite Opbroek Noord en sociale mediakanalen communiceren.

Opbroek Oost
De ruimtelijke procedure voor Opbroek Oost (bestemmingsplan) start in het voorjaar 2022. Afhankelijk van het verloop van de ruimtelijke procedure hopen we in 2023 te starten met de bouw van deze fase.

Ga naar onze projectwebsite Opbroek Noord om de schetsen en het woningaanbod van Roosdom Tijhuis te bekijken. Schrijf je daar tevens in voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte gehouden kunt worden van deze prachtige ontwikkeling.

Bekijk meer nieuwsberichten