Toggle menu
boomgaard

Overeenkomst getekend ontwikkeling wijk Boomgaard

 
 
Nieuws
 
 

Roosdom Tijhuis heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Hellevoetsluis voor de ontwikkeling en bouw van 116 woningen in de nieuwe wijk De Boomgaard. Vanuit de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) De Boomgaard – bestaande uit: Adriaan van Erk Ontwikkeling, Heijmans en Roosdom Tijhuis– worden in totaal 360 nieuwe woningen gerealiseerd. 


Al jarenlang wil de gemeente een nieuwe woonwijk ontwikkelen aan de noordwestzijde van Hellevoetsluis: Boomgaard. Op woensdag 30 juni is hiervoor een overeenkomst getekend met de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) Boomgaard. Wethouder Peter Schop: “Ik ben ontzettend blij met dit moment. We willen hier al heel lang een nieuwe wijk aanleggen. Deze overeenkomst brengt dat een flinke stap dichterbij. Er is veel vraag naar nieuwe woningen, en behoefte aan doorstroming op de woningmarkt. Boomgaard gaat daarbij helpen. En het wordt een prachtig plan, met de uitstraling van landelijk wonen."

Ontwikkelen in fasen

De wijk Boomgaard komt te liggen ten westen van de Rijksstraatweg en ten noorden van de Parnassialaan. De wijk Boomgaard wordt in fasen ontwikkeld. De eerste fase bevat 360 woningen. In fase 2 komen hier, als het aan de gemeente en de GEM Boomgaard ligt, nog 432 woningen bij. Voor deze twee fases hebben de gemeente en GEM Boomgaard een overeenkomst gesloten. Over fase 2 moet de gemeente echter nog afspraken maken met de provincie en regiogemeenten. “En misschien komen er uiteindelijk nog wel meer woningen”, aldus wethouder Peter Schop. “We willen als gemeente liefst in totaal zo’n 1000 woningen bouwen in deze wijk, om tegemoet te komen aan de grote woningbehoefte.”

Landelijk wonen 

De Boomgaard krijgt een landelijke uitstraling. Dat betekent dat de wijk ruim van opzet wordt, met veel groen en bomen. GEM De Boomgaard heeft een ontwikkelingsvisie gemaakt die in grote lijnen laat zien wat landelijk wonen betekent voor het gebied. Deze visie geeft richting aan de plannen die in de komende periode verder worden uitgewerkt, voor de eerste 360 woningen. Voor deze eerste fase wordt een bestemmingsplan gemaakt.

Bekijk meer nieuwsberichten