Toggle menu
delfins-beach-resort-11

Roosdom Tijhuis Bonaire

 
 
Nieuws
 
 

Bonaire: een droombestemming! 

Met de oprichting in 2021 van Roosdom Tijhuis Bonaire werd een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van onze activiteiten op dit paradijselijke eiland. We praten met Jeffrey Kogelman en Christiaan Oude Mulders over de stand van zaken.  

Jeffrey is directeur van Roosdom Tijhuis Bonaire, Christiaan is financial controller. Laatstgenoemde herinnert zich de eerste stappen op Caribische bodem als de dag van gisteren: “Toen Gerrit Tijhuis in 2007 Bonaire bezocht, was hij onder de indruk van de mogelijkheden van dit mooie eiland en participeerde hij in twee projecten.” De deelname betreft de ontwikkeling van 14 appartementen in hoofdstad Kralendijk en van 20 watervilla’s dichtbij het vliegveld.

Stagnering door de crisis

Een jaar later wordt Bonaire ’s laatste beschikbare ontwikkelingslocatie aan de kust aangekocht: het huidige Delfins Beach Resort. Hier gaat de bouw van een appartementencomplex van start, maar door de crisis van 2008 stagneert de verkoop. Ook de afzet van de 20 watervilla’s kampt met de gevolgen van de economische terugslag. Daarnaast is de voortgang van de bouw van beide projecten voor verbetering vatbaar. In 2013 wordt daarom Jeffrey Kogelman aangetrokken als - in eerste instantie - toezichthouder op de bouw: “De lokale aannemer heeft het eerste gebouw op Delfins Beach Resort in goede verstandhouding voltooid. Sinds 2014 werken we voor onze projecten op Bonaire samen met een Zuid-Amerikaanse aannemer, dat gaat prima.”

Exploitatie in eigen beheer

In 2014 worden aan de kust de bakens verzet. Besloten wordt om Delfins Beach Resort in eigen beheer te gaan exploiteren als vakantieresort. Naast de 24 inmiddels gebouwde units worden nog eens 60 appartementen gerealiseerd; ook wordt een managementteam aangesteld. Het watervilla-project heeft de wind intussen ook in de zeilen: nadat de villa’s zijn gesplitst in luxe appartementen blijkt hier een gewillige markt voor te zijn. Inmiddels ontwikkelt Roosdom Tijhuis Bonaire de eerste planfase verder door en staat fase twee op de agenda.   

Laatste fase Delfins Beach Resort

In 2017 vindt de opening plaats van Delfins Beach Resort fase 1, met 84 appartementen. Vanaf 2020 wordt het resort continu uitgebreid. Medio 2022 telt het vakantie- en duikcomplex 165 units, een fitnesszaal, duikschool, conferentieruimte, twee zwembaden en twee restaurants van Jonnie Boer, sterrenkok van De Librije. De laatste fase van Delfins Beach Resort komt in 2023 in ontwikkeling.     

Groei Roosdom Tijhuis Bonaire

In 2020 wordt het plangebied Seru Blenchi aangekocht voor de ontwikkeling van 120 koopwoningen. Jeffrey: “Tot dat moment had het bouwteam, in 2017 versterkt met werkvoorbereider Daniel Braber, geen eenduidige bedrijfsnaam. We werden vaak benoemd als ‘de bouwer van Delfins’. Om ons duidelijker te profileren in de markt is de vennootschap Roosdom Tijhuis Bonaire opgericht. Parallel aan deze stap maakten we de keuze om een eigen logistiek centrum te bouwen. Sinds vorig jaar installeren we bovendien een eigen uitvoeringsteam, dat inmiddels bestaat uit tien man. We willen doorgroeien naar pakweg 15-20 vaklieden. Last but not least hebben we op Bonaire sinds kort ons eigen verkoopteam dat onze projecten vermarkt, kandidaat-kopers zoekt, de koopcontracten afsluit en de kopersbegeleiding doet.” De overdracht van opnieuw een gebiedsontwikkeling, ditmaal voor 150 koopwoningen, staat gepland in augustus. Kortom, de toekomst ziet er zonnig uit voor Roosdom Tijhuis Bonaire!


Bekijk meer nieuwsberichten