Toggle menu
047e427b-c333-4ccb-960b-24c717242f2f

Viering Hoogste Punt Baalderborg

06 oktober 2022
 
 
Nieuws
 
 

Woensdag 5 oktober werd samen met de toekomstige bewoners van het appartementencomplex de Baalderborg het hoogste punt gevierd. Samen met Wethouder Bert Tijhof, directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis en toekomstig bewoners Maarten en Jennie werden de vlaggen in de top gehesen.

In totaal komen er aan de Veldovenstraat-Zeven Peggenweg in Rijssen 33 studio’s en (zorg)appartementen voor bewoners met een verstandelijke beperking en is er een ruimte voor dagbesteding. Het enthousiasme onder de toekomstige bewoners, familie van de bewoners, maar ook personeelsleden en direct omwonenden was hartverwarmend. Na meerdere toespraken van zowel Roosdom Tijhuis, de gemeente en directie Baalderborg werd met een confettiregen het hoogste punt gevierd. Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje.

Roosdom Tijhuis uit Rijssen bouwt het complex. Qua architectuur is rekening gehouden met de omliggende bebouwing zowel qua volume als kleurstelling. De bouw startte in mei van dit jaar. Op de begane grond van het nieuwe complex komen 8 studio’s en 8 appartementen. Op de 1e etage komen 8 studio’s en 9 appartementen. Iedere studio heeft een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. De appartementen hebben een woonkamer met pantry, een slaapkamer en een eigen badkamer. Verder zijn er per etage 2 gezamenlijke huiskamers met een keuken. Hier kunnen de toekomstige bewoners gezellig samenzijn. De zeer royale binnentuin maakt het complex helemaal af en zal zorgen voor extra woongenot bij de bewoners. Het gebouw voldoet aan de allerlaatste duurzaamheidseisen en is voorzien van bodemwarmtepompen. Naar verwachting wordt het complex medio 2023 opgeleverd.

Bekijk meer nieuwsberichten