RoosdomTijhuis Toggle menu

Anterieure Overeenkomst Terwoldseweg 2-4-6 Apeldoorn getekend

28 november 2022
 
 
Nieuws
 
 

Afgelopen week hebben de gemeente Apeldoorn en Roosdom Tijhuis de anterieure overeenkomst getekend. Het betreft de herontwikkeling van de oude kwekerij aan de Terwoldseweg 4, naar een woongebied. Een groot deel van de oude kwekerij is al gesloopt. Het woningbouwprogramma bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. In totaal worden er 82 woningen gebouwd. Naar verwachting wordt in Q1 2023 het bestemmingsplan in produce gebracht zodat er eind Q2 gestart kan worden met verkoop van de woningen.

Het plangebied is gesitueerd aan de rand van de jaren ‘60 wijk Sprenkelaar, ten noorden bevindt zicht de nieuwbouwwijk Zuidbroek en aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door historisch landgoed de Wellen. Natuur en bebouwing ontmoeten elkaar in dit plangebied. Het gebied gaat dan ook als overgangsgebied fungeren, waarbij bebouwing met de ‘voeten in het groen’ komen te staan. Het plangebied krijgt zijn eigen karakter. Het dient een overduidelijke eenheid uit te stralen en samenhang te hebben.

Informatiebijeenkomst  

Op 8 december 2022 wordt er een informatiebijeenkomst over het plan aan de Terwoldseweg 2-4-6 te Apeldoorn georganiseerd. Het gaat om een vrije inloopavond zonder vaste starttijd en vindt plaats op donderdag 8 december, tussen 17:30 en 19:00 uur in buurtcentrum het Bolwerk, Ravelijn 55, 7325 NT te Apeldoorn. De bijeenkomst geeft informatie over de opzet van het plan, de ontwikkeling en het verdere proces. Roosdom Tijhuis en de gemeente Apeldoorn zijn aanwezig voor het geven van een toelichting over het plan. Directe omwonenden zijn uitgenodigd. Buurtbewoners of andere geïnteresseerden in deze ontwikkeling zijn ook van harte welkom.

Bekijk meer nieuwsberichten