Toggle menu
roosdom-tijhuis-mei-2022-159

Een servicemonteur heeft meer dan technische kennis alleen

19 oktober 2023
 
 
Nieuws
 
 

Nederland schreeuwt om nieuwe, betaalbare woningen. Daarbij zijn duurzaamheid en oog voor de omgeving belangrijk. “We krijgen energie van het feit dat we duurzame huizen ontwikkelen en bouwen, waardoor we bijdragen aan het woongeluk van onze klanten”, zegt servicecoördinator Wouter Spoelder.

Ontwikkelende bouwer

Roosdom Tijhuis ontwikkelt en bouwt woningen met oog voor de leefomgeving, zodat zoveel mogelijk mensen prettig en veilig kunnen wonen. “Wij zijn een ontwikkelend bouwbedrijf”, zegt Wouter. “Dat houdt in dat wij grond kopen, een gedegen plan maken die aan alle wensen en eisen voldoet en vervolgens duurzame woningen bouwen. Dat kunnen koop- en huurwoningen of appartementen zijn, maar ook gebouwen bedoeld voor de zorg.”

Meer dan technische kennis alleen

In dit proces werken veel partijen samen. Een belangrijke schakel hierin is een servicemonteur die service en onderhoud verricht bij de opgeleverde woningen en gebouwen. De ene keer helpt de monteur een klant met een lekkage in zijn badkamer. Bij een volgend adres vervangt hij een loszittende tegels. Wouter: “Naast iemand die zijn of haar vak verstaat, is een servicemonteur ook communicatief sterk. Je komt tijdens je werk op locatie namelijk in aanraking met allerlei soorten mensen: van kopers en huurders van woningcorporaties, tot zorgpartijen. Ondertussen los jij allerlei problemen op. Dat maakt het werk interessant en gevarieerd.”

Geen diploma, wel werkervaring

Werken als servicemonteur bij bouwbedrijf Roosdom Tijhuis? Een diploma is niet nodig, werkervaring wel. “Omdat je veel zelfstandig werkt, is jouw allround kennis en ervaring onmisbaar”, aldus Wouter. “Natuurlijk mag je altijd iemand meevragen als je vastloopt. En wil je je verder verdiepen in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld kitten of metselen? Dan ondersteunen we je hierbij.”

Echt op je plek

Roosdom Tijhuis is een familiebedrijf met een open, eerlijke en respectvolle manier van werken. “We werken met 250 collega’s in twee vestigingen”, zegt Wouter. “Dat lijkt veel, maar zo voelt het niet. Er is weinig verloop van mensen. Dat toont aan dat zaken voor het personeel goed geregeld zijn en er een prettige werksfeer heerst.” Tijdens het introductieprogramma leren nieuwkomers het bedrijf van binnen en buiten kennen. “Zo ontdek je waarom veel mensen hier niet voor niets al jarenlang op hun plek zitten.”

Blik op de toekomst

In het ontwikkelende bouwbedrijf krijgt elke werknemer de kans om zich te ontwikkelen, legt Wouter uit. “Als je aangeeft wat jij wilt en wat je leuk vindt, kijken we samen naar de mogelijkheden.” Praktijkonderwijs, stages, afstuderen of door ontwikkelen: bij Roosdom Tijhuis kan het allemaal. “Voor opleiding en trainingen hebben we de Roosdom Tijhuis Academie opgericht, voor medewerkers maar ook voor leerlingen. Zo benut je bij ons al je talenten en geef je jouw eigen toekomst vorm.”

Bekijk meer nieuwsberichten