RoosdomTijhuis Toggle menu
ondertekening-berghorst-20230612

Enter krijgt nieuwe toekomstgerichte en CO2-neutrale woningen

13 juni 2023
 
 
Nieuws
 
 

Enter krijgt nieuwe gasloze en CO2-neutrale woningen dankzij samenwerking Reggewoon en Roosdom Tijhuis

Dit nieuwbouwplan in Enter is op maandag 12 juni officieel gemaakt. Het contract voor de nieuwbouw van 5 toekomstgerichte woningen in De Berghorst werd vandaag ondertekend door John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon, en Martin Companje, algemeen directeur van Roosdom Tijhuis.

John Olde Olthof is enthousiast over dit nieuwbouwplan: “Gemengde wijken met koop- en huurwoningen door elkaar zijn van groot belang. Mooi dat we nu samen met Roosdom Tijhuis dit project kunnen realiseren op De Berghorst fase 2.”

Martin Companje: “Dit is de eerste keer dat we samenwerken met Reggewoon. Het is goed en mooi dat we samenwerken met woningcorporaties om betaalbare woningen te bouwen voor verschillende doelgroepen.”

Woningbouwprogramma De Berghorst

Er is behoefte aan betaalbare woningen voor alle doelgroepen. In overleg met de gemeente Wierden is het woningbouwprogramma voor De Berghorst vastgesteld. Met dit project bouwen we verschillende huurwoningen met verschillende huurprijzen voor diverse doelgroepen in de wijk. Het totale plan bestaat uit de nieuwbouw van 5 toekomstgerichte woningen, 6 eengezinswoningen en 15 appartementen. Begin september 2023 wordt gestart met de bouw van de 5 toekomstgerichte woningen en deze woningen worden, als alles volgens planning verloopt, in de eerste helft van 2024 opgeleverd.

Identis woonconcept

Voor de bouw van de 5 toekomstgerichte woningen is gekozen voor het Identis woonconcept. Hierbij wordt gewerkt met betonnen bouwonderdelen. De bouwonderdelen worden in een betonfabriek op maat gemaakt en op de bouwlocatie gemonteerd.

Toekomstgericht en CO2-neutraal wonen

Alle woningen krijgen een warmtepomp die aangesloten is op een bodembron. Op deze manier worden de woningen verwarmd en, als het nodig is, gekoeld. Ook levert deze manier van verwarmen een hoger rendement op en zijn er minder zonnepanelen nodig. De woningen worden standaard met slaap- en badkamer op de begane grond opgeleverd. Dit zal een doelgroep aanspreken waarvoor niet veel aanbod is en daarmee een goede toevoeging is op het gevarieerde aanbod in deze nieuwe woonwijk!

Bekijk meer nieuwsberichten