RoosdomTijhuis Toggle menu
dsc-0161-3

Feestelijke sleuteluitreiking aan huurders Veenvesters

20 november 2023
 
 
Nieuws
 
 

Feestelijke sleuteluitreiking aan huurders van de Mr. Heemskerkstraat

De twintig nieuwe sociale huurwoningen aan de Mr. Heemskerkstraat zijn klaar. Dit is het eerste sloop- en nieuwbouwproject van het programma ‘Franse Gat vernieuwt’. Vrijdag 17 november ontving Laura, oorspronkelijke bewoner en terugkeerder, de eerste sleutel uit handen van Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters en wethouders Engbert Stroobosscher en Dylan Lochtenberg.

Feestelijk ontbijt
Omgeven door de andere nieuwe huurders, omwonenden en overige genodigden, nam Laura trots de sleutel van haar nieuwbouwwoning in ontvangst. De komende week ontvangen ook de andere nieuwe huurders hun sleutels. Na afloop trakteerde Veenvesters iedereen op een feestelijk ontbijt.

Laura: “Ik heb 24 jaar op dezelfde plek in de Mr. Heemskerkstraat gewoond. Heel bijzonder dat ik nu terugverhuis naar een nieuwe woning in dezelfde straat met hetzelfde huisnummer. Ik zag er vooraf best tegen op. Maar ik ben goed begeleid door medewerkers van Veenvesters. Het is voor alle bewoners een emotioneel proces, hier hadden zij echt oog voor. Uiteindelijk is het allemaal heel snel gegaan en ik ben enorm blij met mij nieuwe woning!”

Energiezuinig en karakteristiek
Op de plek waar voorheen twintig woningen stonden, zijn twintig energiezuinige sociale huurwoningen teruggebouwd. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een systeem voor vloerverwarming. Het metselwerk aan buitengevel is voorzien van herkenbare elementen van de jaren 50 woningen in het Franse Gat.

Persoonlijke verhuisbegeleiding
De twintig huishoudens die er woonden, maakten als eerste gebruik van het sociaal statuut. Een persoonlijk begeleider van Veenvesters ondersteunde de bewoners bij het zoeken naar een andere woning en het toepassen van de regelingen. In totaal keren er zeven bewoners terug en de dertien andere bewoners verhuizen vanuit andere delen van het Franse Gat die worden vernieuwd.

Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Veenvesters: “Wij zijn tevreden over het verloop van dit project. De bewonersbegeleiding is goed verlopen, er is nagedacht over het circulaire sloopproces en er is op een duurzame en efficiënte manier gebouwd door Roosdom Tijhuis. Dit zorgde voor een minimale overlast in de wijk.”

“We zijn als gemeente blij met de goede samenwerking”, zegt wethouder Engbert Stroobosscher. “Voor de buurt betekent het een grote verandering, waar niet iedereen altijd even blij mee is. Participatie is dan ook een belangrijk onderdeel. Dit proberen Veenvesters en de gemeente voor dit programma zo goed mogelijk op te pakken.”

Blijf op de hoogte met de BouwApp
Wilt u meer informatie over het nieuwbouwproject aan de Mr. Heemskerkstraat? Of bent u benieuwd naar de andere plannen in de wijk? Bekijk dan de projectpagina of download de gratis Franse Gat BouwApp.

Bekijk meer nieuwsberichten