RoosdomTijhuis Toggle menu
20230906-140243

Feestelijke start bouw bijeenkomst Het Weggeler in Almelo

7 september 2023
 
 
Nieuws
 
 

Op woensdag 6 september is op feestelijke wijze de start bouw gevierd van de laatste fase nieuwbouwwoningen in het Weggeler. Roosdom Tijhuis (Rijssen) en Koopman Vastgoed (Tubbergen) realiseren hier in totaal 49 nieuwbouwwoningen. Wethouder Arjen Maathuis en kopers hebben samen de eerste begane grond vloer gelegd. Het plan bestaat uit een mix van verschillende woningtypes en bestaat zowel uit huurwoningen als ook koopwoningen.

Het Weggeler wordt ontwikkeld tot een wijk waar het nu en ook straks in de toekomst prettig wonen is. Plan Het Weggeler is gelegen op de plek waar vroeger onder andere de machinefabriek Rossmark gevestigd was. Door de voorgenomen ontwikkeling wordt het gebied tussen de Weggelerstraat, de Deldensestraat, de Briljantstraat en de Bornsestraat verder ingevuld met woningbouw.

“Met deze ontwikkeling komen we als ontwikkelaars samen met de gemeente tegemoet aan de woonwensen van een heel brede groep mensen. Deze mix van bewoners zal straks zorgen voor een fijne dynamiek in de wijk”; vertelt Hugo Koopman. Het plan kenmerkt zich door de ruime opzet en er is veel aandacht besteed aan wonen in het groen. Martin Companje: “Het is niet alleen een aantrekkelijk woongebied maar ook bij de ontwikkeling van de woningen staat duurzaamheid centraal. Alle koopwoningen worden energieneutraal gebouwd. Dit in combinatie met de groene omgeving maakte dit plan aantrekkelijk voor de toekomstige kopers.”

Alle  woningen zijn verkocht en de eerste koopwoningen zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd. Koopman Vastgoed gaat op korte termijn nog 12 koopwoningen in verkoop brengen. De huurwoningen zijn inmiddels opgeleverd en bewoond.

Bekijk hier de projectwebsite voor Het Weggeler in Almelo.

Bekijk meer nieuwsberichten