Toggle menu
starthandeling-dordrecht

Feestelijke start bouw handeling voor eerste woningen in Amstelwijck Midden

28 september 2023
 
 
Nieuws
 
 

Feestelijke start bouw handeling voor eerste woningen in Amstelwijck Midden, Dordrecht

Op woensdag 27 september vond de feestelijke start bouw handeling plaats voor de eerste fase van de duurzame woningen in Amstelwijck Midden. Ontwikkelaars Roosdom Tijhuis, Plegt-Vos, de gemeente Dordrecht en de toekomstige bewoners kwamen samen om deze mooie mijlpaal te vieren. Op de plaats waar vroeger sportvelden lagen bouwen Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis ongeveer 370 duurzame koopwoningen. In totaal komen er in heel Amstelwijck 800 woningen.

Wethouder Maarten Burggraaf heeft, onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners, een eerste put geplaatst. Na deze officiële starthandeling werd er met elkaar geproost en konden de toekomstige bewoners kennis maken met elkaar.

Wethouder Maarten Burggraaf: “Een feestelijk moment om stil te staan bij het bouwrijp maken in Amstelwijck Midden. Hier wordt gebouwd met oog voor natuur en milieu. Met dat uitgangspunt voorziet Amstelwijck in de vraag naar woningen met een tuin in een groene omgeving. Samen bouwen we aan een mooie en toekomstbestendige woonwijk voor alle Dordtenaren. Een groene en waterrijke woonwijk waar kinderen lekker kunnen spelen.”

Groene nieuwbouwwijk

Groen wonen staat centraal in deze prachtige nieuwbouwwijk. Groen in de zin van natuur, ruimte en het behoud van bestaande bomen. De wijk krijgt een parkachtige uitstraling, maar liefst 40% van het totale plangebied wordt groen. Maar ook groen op het gebied van energie. Iedere woning wekt straks zijn eigen energie op en tevens komt er een mobiliteitshub met elektrische deelauto’s en e-bikes. Met recht Dordts Buiten dus, zoals Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis hun nieuwbouwplannen hebben genoemd.

Over Amstelwijck

Amstelwijck bestaat uit vier deelgebieden die afzonderlijk van elkaar ontwikkeld worden: Refajalocatie (www.amstelwijckpark.nl), Amstelwijck Midden (www.dordts-buiten.nl), Spoorzone Amstelwijck en Smitzigt. In totaal komen er 800 nieuwe woningen. Het gebied ligt tussen de levendige historische binnenstad van Dordrecht en de wijken Wielwijk en Dordtse Hout in het noorden en aan Amstelwijck-Business Parken en het Nationale Park De Biesbosch in het zuiden. Wonen op Amstelwijck is wonen in een natuurlijke omgeving op een historische plek. Amstelwijck bestaat al eeuwenlang en was vroeger een landgoed. De geschiedenis is straks terug te zien in de straatnamen, zoals Jos Visserpad, Hendrik Triplaan, Hogewei, en Vijfmorgen.

Bekijk meer nieuwsberichten