Toggle menu
whatsapp-image-2023-05-01-at-093129-7

Geslaagde starthandeling Elzenbos Fase 2 in Brummen

05 mei 2023
 
 
Nieuws
 
 

Afgelopen week vond de feestelijke starthandeling voor 21 woningen in plan Elzenbos Fase 2 plaats. Samen met de kopers en wethouder Pouwel Inberg is de begane grondvloer gelegd. In samenwerking met BPD en Syntrus Achmea Real Estate and Finance bouwt Roosdom Tijhuis hier 21 duurzame woningen. Het was een feestelijke middag waarbij de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis samen met de kopers de start van de bouw hebben gevierd.   

Bouw is gestart

De bouw van plan Elzenbos Fase 2 is hiermee officieel gestart en Roosdom Tijhuis kijkt uit naar verdere verloop van de bouw. ‘’Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking tussen de gemeente Brummen en de marktpartijen binnen plan Elzenbos in Brummen’’, aldus Jean-Paul Schoemaker, planontwikkelaar bij Roosdom Tijhuis. ‘’Door onze krachten te bundelen en ons te richten op duurzaamheid en innovatie, kunnen we 21 woningen realiseren die niet alleen voldoen aan de allerlaatste BENG-eisen, maar ook aan de wensen en behoeften van de toekomstige bewoners’’. Schoemaker kijkt uit naar het realiseren van dit project en het creëren van een mooie en duurzame woonomgeving voor iedereen.

De woonwijk Elzenbos is een wijk waar leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid centraal staat. Dit uit zich onder andere in de aanwezigheid van het Voedelbos als groen hart van de wijk. Buiten de nieuwe woningen en een nieuwe basisschool bevindt zich in Elzenbos een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en zijn er verschillende groenzones te vinden.

Wethouder Inberg is trots om deel te nemen aan de starthandeling van de woningen die worden gerealiseerd door Roosdom Tijhuis. Zijn bijdrage aan het leggen van de begane grondvloer, samen met enkele toekomstige bewoners van deze woningen, is voor de wethouder Ruimtelijke Ordening weer een bijzondere mijlpaal. “Ook in deze fase van woonwijk Elzenbos hebben we met zeven marktpartijen goede afspraken gemaakt. Ik wens Roosdom Tijhuis en ook de andere marktpartijen veel succes met het bouwen van hun woningen”. Het gaat hierbij in totaal om 54 betaalbare woningen en 26 woningen in de vrije sector. “We wilden met deze ontwikkeling zorgen voor betaalbare woningen. Dat lijkt gelukt. Alle aanwezige toekomstige bewoners waren enthousiast. Zij kijken uit naar de oplevering van hun woningen. Daar doen we het als gemeente voor!

Bekijk meer nieuwsberichten