RoosdomTijhuis Toggle menu
ondertekening-1

Nieuw woningaanbod door samenwerking Veenvesters en Roosdom Tijhuis

3 juli 2023
 
 
Nieuws
 
 

Op vrijdagmiddag 30 juni heeft Roosdom Tijhuis gezamenlijk met Veenvesters de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van grond in het Franse Gat in Veenendaal. Hier ontwikkelt Roosdom Tijhuis 10 woningen. De koopovereenkomst is ondertekend door Trees van Haarst (directeur-bestuurder Veenvesters) en Martin Companje (algemeen directeur Roosdom Tijhuis).

Combinatie van huur- en koopwoningen
Roosdom Tijhuis is de bouwer en ontwikkelaar voor deze woningen in deelgebied 2A van het Franse Gat. Zij zijn geselecteerd op basis van de eerder gedane uitvraag door Veenvesters. De zogenoemde BeBo-woningen (beneden-bovenwoningen) zijn een fraaie toevoeging aan het woningaanbod in Veenendaal. Omdat 75% van deze woningen verkocht moet worden onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie komt een brede doelgroep in aanmerking, waaronder starters. Doorstromers vanuit een huurwoning van Veenvesters krijgen hierbij voorrang. Hierdoor komen er ook weer woningen vrij voor nieuwe huurders.

Vertrouwde samenwerkingspartners
Roosdom Tijhuis en Veenvesters zijn geen onbekenden van elkaar. Op dinsdag 11 juli aanstaande vieren zij samen met de toekomstige huurders aan de Mr. Heemskerkstraat het hoogste punt van 20 geschakelde eengezinswoningen die momenteel in aanbouw zijn.

“Wij kijken uit naar wederom een prettige bouwperiode en zijn blij met deze samenwerking. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de verkoop start. Zodra hier meer nieuws over is zullen wij dat kenbaar maken via onze website”, aldus Martin Companje van Roosdom Tijhuis.

Toegankelijk voor verschillende doelgroepen
Trees van Haarst vult aan, “Door de combinatie van huur- en koopwoningen is dit plan toegankelijk voor verschillende doelgroepen. Huurders van het Franse Gat krijgen straks voorrang bij de toewijzing. Het plan past goed bij de sfeer en karakter van het Franse Gat. We kijken uit naar de samenwerking en verwachten een mooi eindresultaat."

Meer weten over de ontwikkelingen van het Franse Gat? Ga naar www.fransegatvernieuwt.nl.

Bekijk meer nieuwsberichten