Toggle menu
20221213-meppel-weideblick-sleuteloverdracht-aan-1e-bewoners-foto2

Oplevering eerste woningen in plan Weideblick te Meppel

14 december 2022
 
 
Nieuws
 
 

Wethouder Robin van Ulzen heeft maandag de eerste sleutel overhandigd aan Danique van Zanden en Arjan Hofman. Gelijktijdig met 25 andere huishoudens betrekken zij hun woning in het plandeel Weideblick in de wijk Nieuwveense Landen.

Weideblick is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De nieuwe buurt kent een kleinschalige opzet met veel water, groen en een dorps karakter. Het voormalige weidegebied met haar flora en fauna vormt het uitgangspunt voor de opzet van de wijk.

Wethouder Robin van Ulzen: ‘Geweldig om Arjan en Danique vandaag de sleutel van hun woning te kunnen overhandigen. Dit is zo’n dag waarop duidelijk wordt waar we, samen met veel partijen, hard aan werken: het realiseren van woningen in verschillende segmenten. Deze betaalbare, duurzame en kwalitatief goede woningen dragen daar aan bij. Zo bouwen we samen aan een sterker en duurzamer Meppel.’

Wonen voor iedereen

De woningen, waarvan de bouw is gestart in maart van dit jaar, zijn ruime eengezinswoningen in de middenhuur gebouwd door Roosdom Tijhuis uit Rijssen. De oplevering van de eerste koopwoningen volgt een week later. 

Rebecca Haasdijk, Sr. Assetmanager van BPD Woningfonds: ‘De woningen zijn nog mooier geworden dan gehoopt en allemaal verhuurd voor oplevering. We helpen hier vele blije huurders met een nieuwe stap in hun wooncarrière. We wensen alle huurders, in het bijzonder Arjan en Danique, veel woonplezier.’

In Weideblick komen circa 287 woningen onderverdeeld naar diverse types koopwoningen, bouwkavels, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Onlangs is een nieuwe fase gestart voor de verkoop. Meer informatie over deze nieuwe woningen is op de projectwebsite van Roosdom Tijhuis beschikbaar. 

Bekijk hier de projectwebsite


Bekijk meer nieuwsberichten