Toggle menu
locatie-woningen-woonconcept

Overeenkomst getekend voor de bouw van 36 huurwoningen in Weideblick, Meppel

29 augustus 2023
 
 
Nieuws
 
 

Overeenkomst getekend voor de bouw van 36 huurwoningen in Weideblick, Meppel

Marcel van Halteren van Woonconcept en Martin Companje van Roosdom Tijhuis tekenden op woensdag 19 juli de overeenkomst voor de bouw van 36 woningen in plan Weideblick in Meppel. De woningen worden super duurzaam gebouwd en “nul-op-de-meter gemaakt”. Een prachtige toevoeging van het woningaanbod in deze nieuwbouwwijk die onderdeel uitmaakt van de Nieuwveense Landen.

De nieuwe buurt kent een dorps karakter met veel water en groen. In oktober of november kunnen woningzoekenden reageren op de woningen via www.thuiskompas.nl

Mooie woningen aan de rand van de wijk

De woningen in dit plan vallen op! Ze liggen aan de rand van de wijk en zijn goed zichtbaar vanaf de rondweg. Er worden 4 blokken met elk 9 woningen gebouwd en elk blok heeft weer een andere uitstraling. Er worden verschillende kleuren stenen gebruikt zodat een gevarieerde wijk ontstaat.

Marcel van Halteren, directeur-bestuurder van Woonconcept: ”We zijn blij met de extra 36 hele duurzame woningen in Meppel. Niet alleen in een wijk die volop in ontwikkeling is, maar ook nog eens fijne woningen met voorspelbare energielasten, doordat ze zo goed geïsoleerd zijn en voorzien zijn van de nieuwste installaties en zonnepanelen”.

Een prettige samenwerking

Deze 36 woningen worden in 2024 opgeleverd. Martin Companje, algemeen directeur van Roosdom Tijhuis: “We houden van uitdagingen en door de prettige samenwerking met Woonconcept kunnen we er ook daadwerkelijk voor zorgen dat de bouw tijdig plaatsvindt en wij alle 36 woningen in 2024 kunnen opleveren. We wensen alle huurders alvast veel woonplezier in deze duurzame woningen.”

Een gevarieerde wijk

Weideblick is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. In Weideblick komen ongeveer 287 woningen. Er komen diverse types koopwoningen, bouwkavels, sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Meer informatie over de koopwoningen is beschikbaar op de projectwebsite van Roosdom Tijhuis (www.roosdomtijhuis.nl/meppel). Meer informatie over de huurwoningen is beschikbaar op www.woonconcept.nl.

Bekijk hieronder een tweetal foto's van de oplevering van het eerste woonblok uit een eerdere fase welke is gerealiseerd door een samenwerking tussen Roosdom Tijhuis, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Woonconcept.


Bekijk meer nieuwsberichten